Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TOMT: Brann har ikke hatt færre tilskuere på Stadion i en seriekamp denne sesongen enn det de hadde på søndag mot Bodø/Glimt. På lørdag kan de endelig se offensiv og underholdende fotball når Åsane spiller kvalifisering til Obosligaen på Myrdal. (Foto: Nicholas Noreng)

Sesongens dårligste tilskuertall for Brann mot Bodø/Glimt:

Publikum flykter fra Stadion. Forhåpentligvis reiser de kun 15 kilometer nordover og blir Åsanes 12. mann på lørdag

Er du lei av få mål og dårlig underholdning på Brann Stadion? Åsane scorer over dobbelt så mye mål som Brann – og lørdag trenger de sin 12. mann i kvaliken.

Brann har ingenting å spille for etter å ha blitt utspilt av Kjetil Knutsens Bodø/Glimt søndag – det er rake motsetningen til Åsane, som spiller kvalifisering om opprykk til Obosligaen førstkommende lørdag mot Kvik Halden i den første av to kamper.

Som ÅT skrev for to uker siden, så stuper publikumstallene også på Myrdal, for fjerde året på rad. Riktignok rykket Åsane ned i 2018, men snittet i klubbens første sesong i 2. divisjon siden 2014 er på svake 179 tilskuere på klubbens hjemmekamper.

I praksis er tallet for klubbens flaggskip mye lavere, noe avisen selv har dokumentert etter å ha vært på alle klubbens hjemmekamper i 2019.

Brann har heller ikke klart å tiltrekke seg mye publikum i år, og snittet på Brann Stadion er på 10.957 – i gårsdagens kamp mot nordlendingene fra Bodø var det imidlertid kun 5000 publikummere, selv om de offisielle tallene er 8875.

Det er det laveste Brann har hatt i en seriekamp i hele 2019. (Hadde færre tilskuere i Europa League mot Shamrock, journanm.)

Men på Myrdal er det garantert mange plasser ledige til kvalikkampen førstkommende lørdag.

Og Brann-fansen?

De klager over at Lars Arne Nilsens menn spiller kynisk, defensiv og kjedelig fotball.

Med rette.

Brann har scoret fattige 30 mål på 26 kamper – det er kun flere enn Stabæk og Sarpsborg 08. Og da svikter publikum, naturlig nok.

Da er valget enkelt, Brann-supportere! På Myrdal er det stort sett tomme seter og er det én kamp denne sesongen martyrene fra nordre bydel trenger publikum, er det på lørdag.

Åsane spiller med flere lokale spillere.

Åsane har alt å spille for.

Og, Åsane scorer mer enn dobbelt så mye mål som Brann med sine 66 mål mot Branns 30 på like mange kamper.

Joda, Åsane spiller i 2. divisjon. Klart det er en helt annen verden enn Eliteserien, men oransjetrøyene angriper, underholder og spiller finere fotball enn på mange år. Gi bydelsklubben en sjanse, og støtt oransjetrøyenes kamp om opprykk til landets nest øverste nivå.

Ingen krever at du stiller i oransje.

Ingen krever at du skal bytte ut Brann med Åsane. For alle som er glade i fotball vet at du aldri bytter favorittlag.

Men å stikke på fotballkamp en lørdags formiddag før Premier League-runden og garantert se offensiv og underholdende fotball, høres vel ut som en god plan, gjør det ikke?

Med stinn brakke på Myrdal, kan Åsane-guttene endelig få den støtten de har savnet i hele år – og for så vidt i flere år.

Men årets Åsane-utgave fortjener det langt mer enn fjorårets utgave. De lignet mer på dagens Brann.

Og det kan være forskjellen.

Nå trenger Åsane sin 12. mann.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker