Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDER SEG: Horisont-gjengen Jan Erik Andersen, Mona Bruvik, Lise Færøvik og Ida Aadland gleder seg til mottakelsen av skøytebanen som åpnet på kjøpesenteret fredag.

– Vi må tørre å være litt annerledes

Fredag åpnet Horisont innendørs skøytebane på 100 kvadratmeter.

– Dette var noe vi hadde veldig lyst til, og når vi først hadde et ledig lokale, så måtte vi jo utnytte det, smiler senterleder Lise Færøvik og markedskoordinator Mona Bruvik til Åsane Tidende.

Fra fredag 8. november og helt fram til nyttårsaften vil den kunstige skøytebanen på rundt 100 kvadratmeter være åpen for alle som har lyst å stå på skøyter. Glattheten er 90 prosent av en vanlig skøyteis.

– Det er bare å komme hit og prøve. Det er helt gratis og tilgjengelig hele senterets åpningstid, men det er fint om man tar med egne skøyter. Hvis du glemmer, så har vi noen få skøyter til utlån her, forteller Bruvik.

Rundt banen, som ligger vegg i vegg med Coop Obs, er det satt opp juletrær. I taket flyr Rudolf på sin egen slede. Nissen er også til stede, og lys- og lydeffektene skal gi deg skikkelig julestemning fram mot høytiden.

Skøyteoppvisning

– Hvilke forventninger har dere til skøytebanen?

– Vi håper den blir populær. Det er god kapasitet og opptil 30 mennesker kan være på isen samtidig, forteller Bruvik.

Det blir en rekke arrangementer på og ved skøytebanen de neste ukene. Allerede fredag åpnet anlegget. Da hadde Bergen kunstløpklubb show. Lørdag kom kokebokforfatter, Farmen-deltaker og vinner av Hele Norge baker, Ida Gran Jansen for å signere bøkene sine.

Besøk av hockeyspillere

De påfølgende helgene kan man lære seg å skyte på mål med ekte hockeyspillere. Det blir dessuten eventyrstund med nissemor og juleverksted, samt pepperkakepynting.

Alt foregår rundt skøytebanen.

– Har dere vurdert å ha skøytebanen oppe permanent?

– Vi prøver nå fram til nyttår. Men vi har kjøpt banen, og kan pakke den ned og ta den opp igjen senere. Uansett er vi superspent på hva folk synes om dette nye tilbudet, sier Færøvik som selv tok på seg skøytene og sjekket «isforholdene» i den nye julearenaen.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker