Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – IKKE ULOVLIG: Rallykongen Petter Solberg, mener ikke dommerne gjorde en tabbe ved å la Timmy Hansens gull stå. Han vil uansett hylle Bakkerud for en fantastisk prestasjon denne sesongen, selv om han skjønner at det var tungt å være så nære VM-tittelen. (Foto: Audi Sport/ Malte Christians)

Petter Solberg vil ikke klandre dommerne:

Den tidligere rallystjernen frikjenner Timmy Hansen: – Vær stolt over sølvet og en fantastisk sesong

– Slik jeg ser det gjorde ikke Timmy Hansen noe ulovlig. Nå må Bakkerud glemme dette og være stolt over en fantastisk prestasjon.

Norges ubestridte rallystjerne gjennom mange år har uttalt seg om den kontroversielle episoden under finalerunden i Cape Town i årets Rally Cross-VM.

Åsane Tidende omtalte søndag Andreas Bakkeruds VM-sølv etter at han ble nummer to i finalen i Cape Town. Det ble imidlertid en bitter sølvmedalje og en skuffet Bakkerud viste ingen tegn til å feire medaljen da han stod på medaljepodiet sammen med VM-vinner Timmy Hansen.

Den svenske kjøreren krasjet nemlig inn i Bakkeruds Audi i finaleheatet i den sjette svingen. Feilen virket å være åpenbart Timmy Hansens tabbe. Det kostet Bakkerud flere sekunder, som gjorde at mannen fra Morvik kun ble nummer to i VM-runden i Cape Town. Det holdt kun til 2. plass sammenlagt.

– Dette er rallycross og veldig mange mener mye etter en slik avslutning hvor det var så jevnt, og kollisjonen trolig har avgjort hvem som vant. Dommerne sa sitt, og resultatet ble som det ble, åpner Solberg før han utdyper:

– Slik jeg så situasjonen, virket det som om Bakkerud gjorde en liten feil. Timmy Hansen kjørte inn i Bakkerud fra siden. Hadde han kjørt i han bakfra, ville det vært annerledes, men sidekontakt er ikke ulovlig, og jeg mener det ikke er feil at Hansen tok gullet. Hansen kjørte på innsiden og Bakkerud skled ut. Slik er denne sporten, sier han.

Mannen fra Spydeberg ble historiens første verdensmester i rallycross tilbake i 2014 og har en rekke andre meritter, blant annet VM-tittelen i Rally i 2003.

– En fantastisk prestasjon

Men 44-åringen er opptatt av å rose Bakkerud etter en råsterk sesong.

– Nå må han bare snu dette og glemme at det var så nære gullet. Han må glede seg over sølv etter en fantastisk sesong. Slik ting kan skje, sier Solberg.

– Det samme skjedde med meg i 2016. Da mistet jeg medaljen og falt ned til 4. plass etter å ha blitt påkjørt i finalerunden. Du må bite tennene sammen. Vi må aldri glemme hvor utrolig sterkt det er av Bakkerud med medalje, men slik er gamet.

Han er imidlertid sikker på at Morvik-karen vil reise seg og en dag ta tittelen han tørster etter.

– Dette er god læring, og han tar nok gullet til slutt. Han må fortsette å jobbe hardt og være glad for det han har vist, så kan han bli enda bedre.

De to tittelkonkurrentene fikk også komme med sine versjoner av kollisjon til dommerne etter løpet og Bakkerud reagerte kraftig på at Hansens bror, tidligere verdensmester Kenneth Hansen, også ble innkalt som vitne. Timmy Hansen ble tilkjent seieren og arrangøren bekreftet noen timer senere at Timmy Hansen ikke ville bli disket, til tross for at flere andre førere har blitt nettopp det tidligere i VM for lignende manøver.

Andreas Bakkerud har ikke besvart Åsane Tidendes henvendelser.

LES MER HER:

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker