Lokalavis for Åsane og omegn!
 • FRIVILLIGHET: Dag Bjørnar og Tor Inge Mjelde har på dugnadsbasis jobbet med å bevare byens eneste gjenlevende fort etter krigen. Foto: arkivbilde.

 • DUGNAD: Trond Helgheim Spurkeland forbereder, markedsfører og gjennomfører arrangementet «Kistekleiva opp» på dugnad. Foto: arkivfoto.

 • SUKSESS: Ane Berentsen gjorde kjempesuksess med manuset til Hekseringen på Bergenhus festning. Foto: arkivfoto.

 • VIKTIG BIDRAGSYTER: Marianne Herfindal Johannessen er leder av et av landets største og mest aktive historielag. Foto: arkivfoto.

 • FORBILDE: Gustav Iden kommer alltid hjem igjen til Åsane og stiller opp på konkurranser for barn og unge. Et stort forbilde. Foto: arkivfoto.

   

 • KJEMPER FOR KULTUR: Roald Heggernes gjør en imponerende jobb med frivillig innsats for kulturlivet i Åsane. Foto: Kristine Rande Nesheim.

 • TRYGGHET: Tom Christian Tveita lærer barn og voksne trygghet på både land og sjø. Foto: Thomas Gangstøe.

 • HOVEDMANN: Kjell Magne Ebbesvik er hovedmannen bak arrangementer som Trond Mohn-games, Framolekene og Åsaneløpet, og har vært en viktig bidragsyter for at Norna-Salhus er i norgestoppen innen friidrett. Foto: arkivfoto.

 • MULIGHETER: – Prosjektleder i «Alle skal med». Cidi Nzita kom selv som flyktning som barn og ble tatt godt vare på av sin nye familie og idrettslaget Norna-Salhus. Han brenner for at andre asylbarn og ungdommer skal få samme mulighet gjennom Alle Skal Med- prosjektet.

 • INSPIRASJON: Markus Sebastian Bruvik er et forbilde for unge etter å ha stått fram med sin historie om depresjoner, mobbing og spiseforstyrrelser. Foto: Thomas Gangstøe.

Hvem vinner i år? Stem på din favoritt!

Hvem synes du fortjener å bli årets åsabu i år? Ti nybakte kandidater er klare, og fra nå av er det du som avgjør hvem som stikker av med seieren for 2019.

Åsane Tidende har i år, som andre år, fått inn gode bidrag fra leserne. Sammen med en jury har vi valgt ut ti kandidater, og vi gleder oss til å presentere intervjuer av de utvalgte i kommende aviser frem mot jul. Følg godt med fremover, slik at du ikke går glipp av intervjuet med din favoritt. Under følger en kort presentasjon av de ti kandidatene som er utvalgt i år.  

Frivillighet og dugnad

Leder av Åsane kulturråd, Roald Heggernes, er kanskje med sitt engasjement den viktigste grunnen til at Åsane får kulturhus i 2020. Han gjør ellers en imponerende jobb med frivillig innsats for kulturlivet i Åsane.

Trond Helgheim Spurkeland har skapt et motbakkeløp for utviklingshemmede i Eidsvåg. Kistekleiva opp ble nylig arrangert for fjerde året på rad med over 60 deltakere. Spurkeland forbereder, markedsfører og gjennomfører arrangementet på dugnad.

Den kreative Ane Berentsen har tatt mastergrad innen teater ved Universitetet i Bergen. Hylkje-kvinnen ble ansatt ved Fyllingsdalen teater i 2016. Ett år senere gjorde hun kjempesuksess med manuset til Hekseringen på Bergenhus festning. Berentsen viser hva som er mulig tross et stort handicap.

Brenner for andre

Leder av Åsane historielag, Marianne Herfindal Johannessen, har nærmest egenrådig sørget for at bydelens eneste veiløse gård bevares og for at steinhuset i Vågsbotn ikke er en del av motorveien, men fortsatt kan skues for de kulturhistorisk interesserte. En svært viktig bidragsyter for å bevare bydelens historie.

Tom Christian Tveita fra Åsane seilforening er en engasjert frivillig for alle barna som seiler jolle. Han lærer barn og voksne trygghet på både land og sjø. Tveita betyr svært mye for seilmiljøet i bydelen.

Cidi Nzita er prosjektleder i «Alle skal med». Han kom selv som flyktning da han var barn, og ble tatt godt vare på av sin nye familie og idrettslaget Norna-Salhus. Han brenner for at andre asylbarn og ungdommer skal få samme mulighet gjennom «Alle skal med»- prosjektet. Cidi var selv en lovende sprinter, men dessverre ble han plaget med skader og måtte legge idrettskarrieren på hyllen. Likevel har han fortsatt å bidra til klubben i form av dugnader, og nå dette prosjektet.

Store forbilder

18 år gamle Markus Sebastian Bruvik har en rekke norske rekorder i vektløfting, og sikter seg inn mot internasjonale mesterskap. Et forbilde for unge etter å ha stått fram med sin historie om depresjoner, mobbing og spiseforstyrrelser.

Idrettsmannen Gustav Iden er medlem i Åsane sykkelklubb. Han reiser verden rundt og deltar i verdenscupen i triathlon. Iden har vunnet en rekke konkurranser, men kommer alltid hjem igjen til Åsane og stiller opp på konkurranser for barn og unge. Et stort forbilde.

Brødrene Dag Bjørnar og Tor Inge Mjelde har drevet Tellevik kystfort på dugnadsbasis i 30 år og har dermed jobbet med å bevare byens eneste gjenlevende fort etter krigen. Med stadige kutt i offentlig støtte, har Mjelde-brødrene likevel fortsatt å jobbe for å bevare kystfortet og sørget for at en viktig del av både den nasjonale og lokale historien fra krigen lever. 

Ildsjelen Kjell Magne Ebbesvik har mer enn 50 år bak seg i Norna-Salhus. Han er tidligere leder i friidrettsklubben, og Ebbesvik er hovedmannen bak arrangementer som Trond Mohn-games, Framolekene og Åsaneløpet. Salhus-mannen har vært og er fremdeles en viktig bidragsyter for at Norna-Salhus er i norgestoppen innen friidrett.

Du avgjør

Nå er det rett og slett opp til deg som leser å avgjøre hvem som sitter igjen med flest stemmer til slutt. Årets åsabu får en sjekk og gavekort på til sammen 15.000 kroner i tillegg til et flott diplom. Konkurransen er et samarbeid mellom Åsane Tidende, Åsane Storsenter og Lions Club Bergen Åsane.

Vinneren presenteres i første avis januar 2020, og fristen for å levere stemme er 23. desember klokken 10.00.

Stemmer kan sendes på mail til: kristine.rande@aasanetidende.no, red@aasanetidende.no eller ringes inn på telefon: 55185000 (mellom 09.00 og 16.00 på hverdager). Sms med stemme kan sendes til 97793121, og du kan også stemme i vår innboks på Facebook.

Merk: Dersom din stemme skal registreres, må du oppgi fullt navn og adresse. Stemmer som mangler denne infoen, vil ikke bli tatt med i vurderingen.

 

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Andre saker