Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IKKE TILLIT? Styreleder i Åsane fotball damer sier at de to trenerne Arild Mørk og Erik Duffy ikke har tillit i over halvparten av spillergruppen. Mandag kveld ble det bestemt å avslutte samarbeidet.

Trenerduoen ferdig i Åsane fotball damer

Åsane avslutter samarbeidet med trenerduoen Arild Mørk og Erik Duffy. Spillergruppen skal være splittet i avgjørelsen.

Tidligere mandag sa styreleder Jostein Nesse at Åsane-trenerne kunne få sparken som følge av mistillit fra spillergruppen. Sentrale spillere i Åsane ville ikke kommentere saken. I følge styreleder i klubben, Jostein Nesse, er det først og fremst misnøye i spillergruppen som er hovedgrunnen til at klubben vurderer å kvitte seg med trenerteamet ett år før kontrakten løper ut.

Det betyr også at den andre halvparten av spillergruppen ønsker at trenerteamet skal fortsette.

– Basert på en evaluering fra spillerne etter sesongen er det over halvparten av spillerne som ønsker en endring på trenersiden. Det er sterk misnøye og det kan vi ikke leve med. På møte mandag kveld vil vi diskutere og finne ut om det er mulig for trenerne å gjenvinne denne tilliten. Hvis ikke, må vi erstatte dem, sa han.

– Vi forholder oss til at vi har kontrakt ut neste sesong, sa Arild Mørk til Åsane Tidende, og er klar på at han ikke vil uttale seg ytterligere. Årets sesong ble avsluttet med en 7. plass etter en sterk sluttspurt i det som lenge var en kamp for å overleve for Åsane.

Etter en svak vårsesong, befant oransjetrøyene seg i nedrykksstriden – og måtte kjempe til slutten for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

Likevel viste de to trenerne som reddet et Åsane i krise i fjor da de erstattet sparkede Andreas Sundsbø, at de håndterte presset og leverte en råsterk avslutning på sesongen. Åsane endte sesongen i år på 7. plass.

Sentrale spillere i klubben ÅT har snakket med, ønsker ikke å kommentere om de har tillit til Mørk og Duffy.

BT omtalte denne saken på lørdag.

MØTE: Møte i kveld avgjorde trenernes fremtid i klubben. Her er styreleder Jostein Nesse.
MØTE: Møte i kveld avgjorde trenernes fremtid i klubben. Her er styreleder Jostein Nesse.

– Basert på en evaluering fra spillerne etter sesongen er det over halvparten av spillerne som ønsker en endring på trenersiden. Det er sterk misnøye og det kan vi ikke leve med.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Relaterte saker