Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VRAKES: Vegvesenet presenterte ti alternative veiforslag i forbindelse med byggingen av ringvei Øst. Fem av dem går gjennom Eikås og vil gruslegge motorsenteret. (Foto: Erik Madsen)

  • STOD SAMMEN: SP-politiker Olav Reikerås viste sammen med et 50-talls beboere i Hetlebakken, sin misnøye mot forslaget om å flytte bomstasjonene bort fra Vågsbotn. (Foto: Erik Madsen)

  • NYTT TAP: Det ble hett i lokaloppgjøret mellom Tertnes og Flaktveit. Gultrøyene tapte og falt til nedrykksplass. (Foto: Erik Madsen)

  • DRØMMEN: Marlen Suzann Wolf fikk klarsignal av investor om å starte planleggingen av landhandleri i Salhus. (Foto: Erik Madsen)

ÅRSKAVALKADE JUNI 2019:

Ringvei Øst eller Eikås motorsenter?

Bomstasjoner, Ringvei Øst, planer om nærbutikk i Salhus var blant det som preget nyhetsbildet i Åsane i juni.

Åsane imponerte i månedens to første matcher og stod med 7-0 i målforskjell etter å ha knust Oppsal og Bærum. Dermed hadde Morten Røsslands mannskap fått en sterk sesongstart og var i rute til å kjempe om opprykket – som planlagt etter fjorårets nedrykk under Mons Ivar Mjelde.

Vi omtalte den rullende kaféen MSforstått. – Prøv noen uker i rullestol, politikere, sa MS-syke Ardis Kvamme og Ida Duesund, da de fortalte sine historier og erfaringer med det å være diagnostisert med hjernesykdommen MS.

Njørds supertalent, Kristoffer Mjeldstad, tok sølv under verdenscupstevne i padling og sikret seg billett til EM i Frankrike: – Ambisjonen på sikt er å hevde seg internasjonalt, sa 17-åringen.

Bergen Nord gikk på sitt fjerde strake tap etter 0-2 hjemme mot Stord og falt til nedrykksplass i 3. divisjon etter fjorårets opprykk.

Åsanes damer klarte kun ett poeng hjemme mot Medkila, men trenerteamet Arild Mørk og Erik Duffy var ikke bekymret: – Vi er gode nok til å ligge i toppen. Vi spiller god fotball og er ikke bekymret, sa de, tross nedrykksplass og kjempetrøbbel etter runde åtte.

Unge Sahr Bonga (19) storspilte for Tertnes da blåtrøyene vant lokaloppgjøret mot Flaktveit: – Han har ekstremferdigheter, sa Tertnes-trener Henrik Reigstad om talentet. – Det begynner å haste med å ta poeng, svarte Flaktveit-kaptein, Marius Greve.

Åsane klatret til 2. plass og opprykkskvalik etter en sterk 0-2-triumf borte mot Bærum. Valsvik og Ueland scoret målene for et Åsane på opprykksjakt.

ÅT omtalte den kjente gatekunstneren «Joy», og hvordan hans kunst var malt over for andre gang – til tross for at det er Ikea sin eiendom. – Vi er skuffet, sa varehussjef på Ikea, Solrun Hitland. ÅT fik aldri en bekreftelse på hvem som var ansvarlig for å fjerne kunsten.

– Omvendt Robin Hodd-politikk, raste Senterpartiets 3. kandidat Olav Reikerås da ÅT omtalte skjevfordelingen av bompenger knyttet til mulig flytting av bomstasjonene i Vågsbotn og Tellevikveien. En slik prosess ville gjort at beboerne i Hetlebakken hadde vært de eneste i bydelen som måtte betale bompenger for å reise inn til sentrum av Åsane. – Hele bompengesystemet er blitt en fallitterklæring, sa han da ÅT møtte han og store deler av nabolaget i Hetlebakken. – Jeg fikk min første autopass-regning. Den var på 2000 kroner for to uker. Vi er avhengige av bil her oppe da det kun går fire busser daglig og to om søndagene,, sa en beboer.

Britt Olsen oppfordret Vegvesenet til å fjerne minst én av fartsdumpene i Slettestøveien grunnet støy. – Jeg vurderer å flytte, sa hun. – Disse er etablert for å holde ned farten i et område med skole og tett bebyggelse, svarte vegvesenet.

Natt til 1. juni ble en 43 år gammel mann funnet død på parkeringsplassen ved Rema 1000 i Hesthaugveien – like ved Åsane terminal. Politiet mistenkte på daværende tidspunkt ingen kriminell handling knyttet til dødsfallet: – Vi ønsker tips i saken, men mistenker ikke noe kriminelt, sa politiet.

Norna-Salhus-løper Fredrik Gullachsen (16) knuste sin gamle rekord, tok ny kretsrekord og nådde O L-kravet med vanvittige 49.81 på 400-meteren. – Det blir vanskelig å slå den tiden i løpet av denne sesongen, sa talentet da ÅT møtte han hjemme i Morvik.

Vegvesenet fikk gigantregning etter hærverket på 20 busskur, som ÅT omtalte i mai. Prislappen for å fikse alle skurene som var tagget endte på 300.000 kroner. – Dette er midler vi kunne og burde brukt til helt andre ting, sa vegvesenet.

Marlen Suzann Wolf drømte om å etablere landhandel i Salhus og hadde allerede investor Ove-Henning Bjørsvik i ryggen. – Jeg har alltid hatt en drøm om å drive min egen butikk i et bygdesamfunn, og Salhus er et helt spesielt sted, sa hun. Damen fra Andøya som har bodd i Salhus siden 2016, er likevel avhengig av hjelp fra innbyggerne, som skal eie 49 prosent av aksjene i butikken. – Vi må ha mellom 800.000 kroner og en million for å komme i gang.

Åsane Seahawks sitt U17-lag tapte NM-finalen mot Oslo Vikings. – Uansett stort å komme til en finale, sa trener Christian Detjen, som også eldet seniorlaget til NM-finalen året før.

« Vil vrake Blindheim, men da ryker motorsportsenteret på Eikås. Det skrev ÅT på forsiden etter Statens vegvesens møte som tok for seg de ti alternativene til trasé for den planlagte ringvei Øst, E16 og E39. Fem av alternativene er planlagt gjennom Blindheimsdalen. De høstet kraftig kritikk fra blant andre Jørund Vandvik, som mente kun de fem resterende alternativene gjennom Eikås burde vurderes. – Vrak alle alternativene gjennom Blindheim. De bør ikke vurderes, sa han, mens planprosjektleder i vegvesenet, Lilli Mjelde, bekreftet at dersom Eikås-alternativet velges, er det slutt for motorsportsenteret.

Valgkampen var for alvor i gang og Henning Warloe (H) lovet mer penger til Tellevik kystfort, som har fått stadig kutt i støtten de siste årene, om høyre kom til makten i Bergen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker