Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPENT: – Jeg er spent, sier Tyra Fosheim Eide foran ungdommenes musikkmesterskap i helgen. (Foto: privat)

Klar for musikkmesterskap

Tyra Fosheim Eide (17) er eneste fra Åsane som deltar på Ungdommens musikkmesterskap i hovedstaden denne helgen. – Jeg gleder meg, sier hun.

I helgen samles hele 182 musikere i Oslo for Ungdommens musikkmesterskap. Dette går over fire dager, med finalespill de tre første dagene, så prisvinnerkonsert siste dagen. Disse er inndelt i to konkurranser, hvor de yngste musikerne skal på prisvinnerkonserten kjempe om å bli Årets talent i sine aldersklasser. De eldste musikerne skal på finalekonserten kjempe om å bli Årets Musiker. Selveste Arve Tellefsen leder juryen som skal bedømme deltakerne, sammen med pianisten Ingrid Breie Nyhus og slagverkeren Christian Lundquist. 

Blant deltakerne fra Bergen, er det Tyra Fosheim Eide (17) som er fra Åsane. Hun er oppvokst i Morvik, og går musikk-linjen på skole her i Bergen. Åsane Tidende har snakket med henne på telefon om musikken og hvordan interessen for denne begynte. 

Musikkfamilie

Eide forteller at hun kommer fra en musikalsk familie, men at hun selv ikke begynte å spille “skikkelig” før i sju-åtte årsalderen. Hjemme hos besteforeldrene sto ett piano som hun ofte fikk prøve seg på. 

– Søsteren min begynte på kulturskolen i Åsane, og da hengte jeg meg på, forteller hun.

Eide har ikke noe musikalsk forbilde, men nevner at det er inspirerende å spille sammen med andre musikanter som hun har gått på skole med, og se hvordan de har utviklet seg. 

– Det er kjekt å få bekreftet at musikk er viktig for andre også, ikke bare deg selv. 

Deltar for tredje gang

Dette er den tredje konkurransen hun er med på. For to år siden var hun med på UML, men kom ikke videre. I fjor deltok hun i Bergen pianomesterskap, hvor hun kom på en solid tredjeplass. 

Eide forteller at når det kommer til ambisjoner, så er hun usikker på om hun vil leve av musikk. 

– Jeg vil i hvert fall gjerne ha musikk i livet mitt, og vil fortsette med å skrive og lage musikk. 

Åsane Tidende ønsker Tyra masse lykke til i finalen! 

Av

Kristin Aakvaag

red@aasanetidende.no

Andre saker