Lokalavis for Åsane og omegn!

LEDER:

Dette blir ikke pent

Synes du det tidvis er vanskelig å finne parkeringsplass på Horisont og Åsane storsenter? Er du allerede lei av å stå i kø ved rundkjøringen utenfor gamle Ikea? I så fall bør du forberede deg på en mer krevende bilhverdag i hjertet av bydelen.

– Det kommer til å bli et komplett kaos, sier styreleder i Åsane fotball damer, Jostein Nesse om utfordringene som kommer til å oppstå etter sommeren.

Da åpner Hordalands største idrettspark, Arena Nord, som av Bystyret har fått tillatelse til 175 parkeringsplasser. Samtidig åpnet altså nye Åsane videregående skole, som også er omtalt i avisen du nå leser. Her skal 1200 elever og lærere oppholde seg daglig. I tillegg blir det stor ståhei når Åsane får sitt etterlengtede kulturhus, som også åpner i høst.

Altså en gigantisk idrettspark, en av landets største skoler og kulturhus. I utgangspunktet er dette fantastisk for en hel bydel, ja faktisk en hel by. Og dette er gode nyheter om alle hadde tatt bussen eller spasert til anleggene, noe som selvsagt er utenkelig. Hva skjer når det er konsert i Åsane kulturhus, Vetslandshallen fylles av unge på fotballturnering, 1200 elever skal på skolen, og bydelens befolkning skal handle?

Det kommer til å være endeløse køer av biler. Handlende finner ikke parkeringsplasser, fordi plassene er tatt av mennesker som skal på bil- eller boligmesse i Vestlandshallen. På Åsane storsenter er det for lengst innført grep for å hindre fremmedparkering. Muligens vil også Horisont etter hvert vurdere tilsvarende.

Dette er et varslet kaos. Det blir en gryte av eksos i Åsane sentrum. Spørsmålet er hvordan dette kan løses? Bør felt C gjøres om til en midlertidig parkeringsplass, med gangbro over motorveien til kjøpesentre, skole, idrettsanlegg og kulturhus, eller bør det settes opp nærbusser fra ulike steder i bydelen som kjører til Åsanes sentrale deler? For bybanen kommer ikke før tidligst i 2031 – altså om 11 år.

11 år med trafikkaos i i det som skal være sentrum av Åsane.

Åsane Tidende oppfordrer selvsagt alle som bor i gang- eller sykkelavstand om å gå eller sykle, og de som ikke trenger bilen om å bruke kollektivtransport. Det er også lurt å samkjøre. Men man må også ha forståelse for at det ikke er like lett får alle hverken å reise kollektiv eller å gå.

Uansett trenger vi ikke så smøre oss med tålmodighet særlig lenge. Allerede i august vil vi nok få både en og flere forsmaker på trafikkaoset nord i Bergen.

Vi tror ikke det blir pent.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker