Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUBEL: TIF Viking jublet som om de hadde vunnet eliteserien etter den livsviktige 3-1 triumfen over NTNUI søndag ettermiddag.

– Vi har jobbet så hardt for dette

– Nå er vi bare utrolig glad. Dette var så viktig. Vi har jobbet så hardt for å vinne, sier kaptein Charlotte Renee Hansen etter seieren i Stemmemyrhallen søndag ettermiddag.

TIF Viking hadde tapt ni oppgjør på rad før sist helgs seier over Førde. Søndag måtte de likevel slå bunnkollega NTNUI for å ikke tape terreng i kampen om å unngå sisteplassen i eliteserien. 

Viking tok føringen 1-0 etter å ha vunnet første settet klart med 25-17. Andre settet ble av det tøffere slaget, men det var blåtrøyene som til slutt trakk det lengste strået med 25-22. Tredje settet ble lagt tøffere. Viking lå bak 9-15, men kjempet seg tilbake. Viking fikk to matchballer på 24-22, som de ikke klarte å vinne. I stedet kom NTNUI tilbake og vant det dramatiske settet 25-27.

For å ta med seg alle tre poengene, måtte hjemmelaget vinne fjerde settet. Det var aldri noen tvil. Blåtrøyene kjørte over studentene fra Trondheim og vant klart 25-13. Dermed ligger Viking poenget over NTNUI på nedrykk, og har plutselig alle muligheter til å sikre fornyet kontrakt etter marerittstarten med ni strake tap.

– Uten denne seieren hadde det blitt vanskelig med tanke på ny kontrakt, nå ligger skjebnen i våre hender, sa en lykkelig trener Martin Bjelland til Åsane Tidende.

Les fyldig reportasje om både damenes og herrenes oppgjør i Åsane Tidende førstkommende onsdag.