Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDESSCENER: Seier over Åsane betydde mye for Tertnes-jentene som nå ligger to poeng foran på tabellen. (Foto:Nicholas Noreng/Åsane Tidende.)

Tertnes best i lokalderbyet

Tertnes jublet høyest og hadde full kontroll i bydels-derbyet mot Åsane da de vant 35-24.

–  Jeg føler at i dag var vi sterkest. Forrige gang var vi veldig jevne, men i dag må jeg være ærlig å si at vi hadde initiativet, sier Tertnes trener, Sølvi Hylleseth.

Skrudde opp

Bergen Nord-derbyet startet de første ti minuttene med at lagene holdt følge med hverandre. Stillingen var 5-5 etter de første ti minuttene. Så giret Tertnes damene opp, og da slet Åsane

– Fram til 5-5 så spiller vi oss til gode sjanser og vi får mål, og så plutselig begynner vi å finne på noe nytt. Da spiller vi på oss utrygghet og Tertnes får rykket ifra, sier Åsane-trener, Geir Olav Krogvik.

På de siste 20 minuttene i første omgang klarte bare Åsane å sette ballen i mål fire ganger til etter den lovende starten. Dermed gikk Tertnes inn til pause med en åtte-måls ledelse på stillingen 17-9

– Vi prøvde å bytte litt for å komme oss inn i det igjen, men noen dager er det ræva, og dessverre er det slik i dag i en kamp som hadde betydd mye å vinne, sier Krogvik.

Tertnes kontrollerte

I andre omgang var kampen langt jevnere, men Tertnes-jentene så aldri ut til å miste kontrollen på kampen. Tertnes spilte også med en tydelig lidenskap, og Hylleseth er bevisst på at det er en del av klubbkulturen

– Vi har en kultur for å stå opp for hverandre. Det hadde ikke gjort seg om jeg satt meg ned, så jeg må stå fram som et godt eksempel med lidenskap.

Tertnes vant til slutt 35-24 over Åsane, og Andrea Dolve Ellingsund ble kampens mestscorende med sine åtte mål. Dermed rykker Tertnes ifra også på tabellen og ligger nå to poeng foran Åsane. Det er imidlertid fortsatt åtte poeng opp til serieleder Reistad, og ingen av trenerne tror opprykk er realistisk i år.

– Vi har ikke noen målsetning om å rykke opp, fordi vi trenger et større grunnlag. Jeg tror kanskje vi har en for tynn stall, og det har Åsane og, så jeg har en liten drøm om at Bergen nord kan lage et lag som kan kanskje sikre god rekruttering for elitelagene også, sier Tertnes treneren.

– Opprykkskampen er forsåvidt over. Vi og Tertnes lå likt på tabellen før i dag, og de er nok på mange måter i førersetet med tanke på lokal plassering, men det svinger. Nå er det Hokksund på lørdag så får vi krysse fingrene på at vi er litt mer klar for å ta en fight sammen da, sier Åsane treneren.

Av

Nicholas Noreng

nicholas.noreng@aasanetidende.no

Andre saker