Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORE PLANER: Denne enorme tomten i hjerte av Åsane kan bli bydelspark for Åsane

LEDER:

Det er nesten ikke til å tro

Lekeplass, klatreanlegg og skateanlegg er bare noen av ideene i det som kan bli en bydelspark for Åsane. Det er musikk i våre ører.

I 25 år har Åsane Tidende skrevet om det såkalte Felt-C – tomten som er flere ganger så stor som Arken-bygget og som på 80-tallet fungerte som midlertidig parkeringsplass for det nevnte senter.

Gjennom årenes løp har vi sørgelig nok sett det gro igjen. Asfalten har forsvunnet mer og mer, og tidvis har man kunnet sitte på sin egen enorme flekk i hjertet av bydelen uten å bli hverken sett eller hørt. At uvedkommende benyttet seg av «friområdet» skjønte vi da Åsane Tidende fant flere hundre hjemmelagde hasjpiper på tomten ved to ulike anledninger. For to år siden ble vi også vitne til at fem ungdommer løp ut fra C-feltet, over motorveien og til Åsane storsenter. En av dem ble snisset av en bil i 80 kilometer i timen. Det har vært fyll, festing, rusbruk og forsøpling i bydelens skammekrok som også er omtalt som «spøkelC-feltet»

Foran sykkel-VM i 2017 sa Fylkeskommunen at tomten skulle brukes som innfartsparkering, men så somlet de og glemte at Bergen kommune bare eier 80 prosent av tomten, resten er privateid av Ole Bull Holding, og sistnevnte ønsket ikke parkeringsplass.

Planene, som var de første på flere tiår, ble aldri noe av.

Sett bort fra at Kulturfest Åsane hadde noen arrangementer der, og kulturkontoret arrangerte kurs med skateboardstjernen Kele Rosecrans, har området ligget brakk. Det er blitt bydelens skammekrok, der offentlige og private ikke har enes.

Nå kan Åsane Tidende fortelle at det er store planer for C-feltet. Lekeplass, klatreanlegg og skateanlegg er bare noen av ideene i det som kan bli en bydelspark for Åsane. Det er musikk i våre ører. Kan hende vi også kunne fått en stor gressplen, en sandvolleyballbane eller to og en andedam.

Men: vi vet av erfaring at det kan være langt mellom planer, ønsker, drømmer og forslag til virkelighet. Men at Åsane trenger en bydelspark, som en grønn flott lunge mellom kjøpesentre og motorvei, er det ingen tvil om. Det ville gjort bydelen til et enda mer attraktivt sted å bo, og det ville gjort slutt på Åsane mest omtalte tomt de siste 30-årene.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker