Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INGEN KONSERT: Testpilot har to fullengdere bak seg og er klare med ny EP i forbindelse med konserten på Inside 27. mars. Nå blir den, som alt annet, avlyst som følge av Koronapandemien, men de gir ut musikk som planlagt.

Måtte avlyse release-konsert:

– Det er mange små og store aktører som blir hardt rammet

Testpilot var klare med nye låter og releasefest på Inside: – Det er det rette å gjøre, men vi håper ikke kulturlivet ligger med brukket rygg i lang tid fremover.

Åsanebandet slapp den kruttsterke platen «Chuck Yeager» i 2016, som ÅT anmeldte til terningkast 5. Fire år senere er rockerne i sluttfasen av sin nye plate og en rykende fersk Ep med fire låter er klar 27. mars.

Det skulle markeres med konsert på Inside Rock i sentrum – med forventninger om fullsatt kapasitet og drøye 300 tilskuere, skulle pilotene inviterte fansen til konsert om knappe to uker.

Som alt annet av arrangementer – både i idretten og kulturlivet, måtte arrangøren avlyse bandets første konsert på flere år.

– Trist, men riktig

– Vi synes trist å måtte avlyse, dette er jo noe vi har jobbet mot i lang tid, men har samtidig stor forståelse for de restriksjoner/bestemmelser som nå har kommet.

Bekymret for kulturlivet etter Covid 19

Han ser med bekymring på hvordan kulturlivet skal håndtere de enormt mange avlysningene som følge av pandemien, noe også flere aktører i bransjen har gitt uttrykk for i form av det økonomiske aspektet knyttet til arrangører, bookingbyråer, artister og utstyrsleverandører.

– Vi ønsker jo alle at dette utbruddet skal bli så minimalt som mulig og at dette er det rette å gjøre. Men det er med bekymring at vi ser arrangementer blir avlyst over en lav sko og vi frykter hvordan etterdønningene vil bli i kulturbransjen.

– Det er mange store og mindre aktører som vil bli hardt rammet av dette og kanskje ikke alle har de økonomiske rammene til å tåle en slik situasjon vi har nå, så vi håper tiltakene vil fungere og at situasjonen kommer raskt under kontroll, slik at det ikke ender opp med et kulturliv med brukket rygg i lang tid fremover.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Andre saker