Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MAKS TI: Flere kunder vil nok oppleve en del venting i butikken på Toppe i hvert fall denne og neste søndag. (Foto: Bergen Foto og Media)

Kiwi Toppe innfører nytt tiltak:

Kiwi gjør drastisk Korona-tiltak i søndagsbutikk

– Maks ti kunder får være i butikken samtidig på søndagsåpent.

Det skriver Kiwibutikken på Toppe på flere plakater som er hengt opp i inngangspartiet.

Myndighetene har uttrykt bekymring etter de fleste matbutikkene har opplevd enorm pågang de siste dagene.

Det fører til økt smittefare med mange mennesker sammen i én butikk. I helgen iverksatte kommunene krav om antibac, engangshansker og enmetersregel i nytt vedtak for besøkende kunder i dagligvarebutikker.

– Vi har presisert i et eget vedtak at vi nå pålegger den enkelte virksomhet å ha rutiner for dette. Det gjelder spesielt for områder hvor det lett oppstår kø, for eksempel ved betaling, sier kommunaldirektør Robert Rastad i en pressemelding lørdag.

Et tiltak vi ennå ikke har sett er restriksjoner rundt kundebegrensning i butikken, før Kiwi på Toppe nå har innført dette i forbindelse med søndagsåpent – en egen butikk på maks 100 kvadratmeter.

«Maks ti kunder i butikken», og «Kan oppstå litt venting. Vi beklager dette.», står skrevet på plakater som henger ved inngangspartiet.

Åsane Tidende har vært i kontakt med daglig leder som bekrefter at tiltaket gjøres fordi de ønsker å ha færre kunder i de små butikklokalene som har lov til å holde åpent om søndagen.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker