Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SLITER: Gorm Natlandsmyr og Åsane har ikke permittert noen ennå, men varsler er sendt ut. 

Foreløpig ikke aktuelt med permitteringer i A-stallen

– Vi har allerede et økonomisk tap i hundretusenkronersklassen med turneringen vi måtte avlyse, sier Gorm Natlandsmyr.

Sesongstarten for damene skulle egentlig være til helgen, mens herrene var fullt i gang med sin oppkjøring. Nå har derimot all idrett blitt stoppet på grunn av covid-19 viruset. Dette merker noen klubber mer enn andre på lommeboken.

For herrene som skulle starte sin retur i OBOS-ligaen kan fort denne utsettelsen bety store konsekvenser for klubben dersom den skulle vare lenge.

– Når det kommer til a-laget vårt forholder vi oss til Norsk toppfotball som rådgivere. De har en dialog med NISO og trenerforeningen for å finne gode løsninger dersom krisen blir langvarig. Vi venter å ser hva som skjer der, det har foreløpig ikke vært aktuelt å permittere spillere i a-stallen eller trenerne, sier daglig leder Gorm Natlandsmyr til Åsane Tidende.

Åsane har til tross for at serien ikke har startet enda allerede fått en liten smell på grunn av covid-19 viruset.

– Vi har en cup som vi måtte avlyse siste helgen av, og vi har et akademi på ettermiddagene vi måtte avlyse.

– Det er jo allerede tap i hundretusenkronersklassen, men vi snakker ikke om millioner på dette tidspunktet. Tapet for mars vil jeg anslå er rundt 150 000. Så er det når man kommer ut i fotballsesongen at utslagene vil bli ordentlig store, sier Natlandsmyr.

Åsane fotball la tidligere denne måneden frem fjorårets resultat med et overskudd på 206.000 kroner etter inntekter på 11,5 millioner kroner i 2019.

Så langt har ikke noe gått utover a-laget til klubben, men i breddeavdelingen er det noen som allerede har fått et varsel om fremtiden.

– Vi har sendt permitteringsvarsel til ti trenere i ungdomsfotballen foreløpig. All aktivitet i breddefotballen har stoppet opp, så da er det heller ingen lag man kan trene. Det er vel det mest konkrete akkurat nå, sier Natlandsmyr til Åsane Tidende.

Ikke så alt for stort tap på damesiden

Åsane damer skulle egentlig spille mot Fart på Myrdal stadion denne helgen, men nå har serien blitt utsatt til hvertfall slutten av april. Det betyr at de første fem serierundene i år er hvertfall utsatt.

– Vi har ikke noen spillere på proff-kontrakt eller på lønn, og vi har ingen ansatte så vi slipper snakk om permittering. Vi har en avtale med hovedtrener med en begrenset lønnsutbetaling, sier styreleder i Åsane fotball damer, Jostein Nesse.

Damelaget til Åsane hadde forrige sesong et tilskuersnitt på 68 tilskuere, noe som var fjerde lavest i divisjonen. Klubben arrangerer derimot flere turneringer som er viktige for inntektene for klubben.

– I forhold til inntektene våre har så er ikke de avhengige av aktivitetene nå. Hjemmekampene våre generer lite inntekter, det vil si at det som er våre inntekter er fotballturneringene våre. Eat, move, sleep cupen er den aller viktigste for oss og det er en omsetning på rundt 700-800 tusen. Den er ikke før i november så forhåpentligvis er vi kommet til normale tilstander da, sier Nesse til Åsane Tidende.

Ingen bekymring for Hovding

Hovding er blant Åsanes lavest rangerte fotballklubber når man ser på ligasystemet, men klubben har også flere andre idretter, og har nå nesten 700 medlemmer. Til tross for dette er nestleder Kristoffer Hagenes ikke bekymret for framtiden.

– Det er ikke noe vi har tenkt særlig på. I første omgang handler det om at all aktivitet er stoppet på grunn av coronaviruset. Vi får sitte stille i båten som alle andre og følge med. Vi må bare se på det økonomiske når situasjonen er over, sier Hagenes før han legger til.

– Det er ikke noen frykt for permitteringer i klubben. Vi har lite proffkontrakter i motsetning til større lag så de økonomiske utfordringene er kanskje mindre hos en breddeidrettsklubb som oss. Permitteringer sitter ganske langt fram i tid om det skulle være aktuelt. Tar du trener nivået er det en liten symbolsk sum i slutten av året, enn store summer i kontrakter.

Av

Nicholas Noreng

nicholas.noreng@aasanetidende.no

Andre saker