Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ADVARER: Kommunikasjonsrådgiver i Bir, Tina Skudal, ber folk om å ikke besøke gjenvinningstasjonen på Nyborg denne helgen. (Foto: Thomas Gangstøe)

Advarer mot køkaos på Bir-stasjonen i Salhusvegen:

BIR: – Ikke kom til Salhusvegen for å tømme avfallet ditt på lørdag

– Ikke besøk oss på lørdag, sier Tina Skudal i Bir.

Hun frykter lange køer, mye folk og stor smitterisiko som følge av Koronapandemien, spesielt på Birs gjenvinningsstasjon i Salhusvegen på Nyborg lørdag.

Møllendal-stasjonen er nemlig stengt lørdager og nærmeste alternativ til Salhus, som allerede er trang fra før grunnet ombygging, er i Samnanger.

Nå ber hun folk holde seg unna:

– Det er fryktelig trangt, og jeg vil anmode folk om å ikke besøke oss på lørdag. Det er en dag hvor mange benytter stasjonen, og spesielt nå når mange er i karantene eller permittert. Flere rydder i boder og på loft, men lørdag er ikke en god dag til å kaste avfallet hos oss, sier hun.

– Av hensyn til alle

– Dette av hensyn til både kundene våre og våre ansatte. Blir våre ansatte syke, må vi stenge stasjonen helt og vi ønsker å være åpne, også i denne tiden, opplsyer hun.

Hun melder om at alle Bir-stasjonene har gode rutinere og føler helsemyndighetenes krav og regler rundt hygiene.

– Vi har klare regler om minst to metes avstand, én meter ved betalingsterminal, og vi desinfiserer håndterminalen etter hver kunde. Vi vil likevel anbefale alle å betale med Vipps av de som kommer.

– Vi håper heller at vi kan fordele de mange besøkende over flere dager, og med fint være meldt på lørdag, anbefaler jeg heller at folk tar seg en fjelltur.

Miljødirektoratet kommer også med en advarsel via en pressemelding:

– Flere gjenvinningsstasjoner opplever stor pågang fra folk som kommer for å levere avfall. Mange har redusert åpningstidene og enkelte kommuner har varslet at de vil stenge tjenestene som gir privatpersoner mulighet til å levere avfall på gjenvinningsstasjoner. Miljødirektoratet ber folk om ikke å overbelaste avfallsmottakene, skriver de.

Bir opplyste uken etter at anmodningen fungerte og at Bir-stasjonen i Salhusvegen, som starter renoveringen sin etter koronakrisen, hadde langt færre besøkende forrige lørdag enn vanlig.

De hadde derimot langt flere mandagen etter.

– Tusen takk for at alle hørte på oss og valgte å styre unna gjennvinningsstasjonen vår denne lørdagen. Nå håper vi flere kan spre seg over alle dagene og dermed sikre bedre forhold og mindre smittefrykt blant både besøkende og ansatte, sier Bir.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker