Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OMGJØRES: Bergen kommune vil vurdere å bruke kommunale haller som uansett ikke brukes til idrett nå, til å øke kapasiteten ved innleggelse av personer som blir koronasmittet. 

Åsanehallen kan bli brukt som nødløsning for å undersøke flere for koronaviruset

Flere kommunale haller i Bergen kan bli brukt til ekstra kapasitet for å teste folk for Koronasmitte – Åsanehallen er én av dem.

Det samme ble vurdert og gjort under svineinfluensaen for elleve år siden.

Nå kan Bergen kommune vurdere å bruke flere kommunale idrettshaller i Bergen til å utføre tester for å sjekke mennesker om de er smittet av Koronaviruset, erfarer Åsane Tidende.

Verken idrettsdirektør Torbjørn Iversen eller informasjonsdirektør i Bergen kommune, Eva Hille, ønsker å bekrefte at disse tiltakene vurderes.

ÅT har imidlertid flere anonyme kilder som sier at Åsanehallen er én av flere haller som vurderes som et mottakssenter for personer som vil teste seg for Koronaviruset. 

Kapasiteten har vært sprengt og så langt har testene vært forbeholdt mennesker i risikogruppen og personer som har vært i direkte kontakt med viruset, eller vært på reise i land med stor grad av virusutbruddet. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker