Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STENGT: Maks fem spillere får spille samtidig på samme banehalvdel. Men reglene praktiseres ulikt, og kommunen eier banen. (Foto: Bergen Foto og Media)

Barneidretten blir hardt rammet

Slik rammes barneidretten av koronaviruset

– Vi skal ikke være politi eller noe slikt, men om vi går forbi så må vi si ifra dersom det er mer enn tre personer per banehalvdel.

– Barneidretten blir selvsagt rammet i aller høyeste grad av dette her. Vi hadde et styremøte i går over “teams”. Vi fikk en statusrapport på alle åtte idrettslagene våre. Det er klart at dette fører til konsekvenser for våre medlemmer, og på sikt rent økonomisk for klubben, sier Thomas Næss, leder i TIL Allianse.

– Vi kan jo selvsagt ikke drive med noen aktivitet for utøverne våre. Hvertfall ikke organisert, og så oppfordrer vi jo medlemmene til å holde seg i form innenfor de retningslinjene som er gitt fra myndighetene. Det er synd vi ikke kan gi verken et sportslig, sosialt eller fysisk tilbud for barn og unge. Det påvirker alle nivåer, men vi har stor forståelse for situasjonen så det er ikke så mye vi kan gjøre noe med, sier styreleder, Hans Petter Moe i Flaktveit IK

I disse dager skulle barneidretten vært fullt i gang, dessverre på grunn av Covid-19-viruset er nå all idrett utsatt på ubestemt tid.

All idrett i Norge stoppet.

Tidligere i Mars tok Folkehelseinstituttet avgjørelsen om å forby all organisert idrett både på barnenivå og for seniorer. 

Forbudet til FHI betyr også at alle idrettsanlegg er for tiden stengt av, og Bergen kommune sine regler sier at det ikke kan være med enn tre personer per banehalvdel. Likevel meldes det stadig om problemer med at flere samler seg på fotballbanene for å trene sammen.

– Alle idrettene som foregårs innendørs hadde vi stengt ned før myndighetene sin melding. Når det kommer til ute anleggene våre er det Bergen kommune som eier de og har ansvar for de. Jeg ser jo at det er aktivitet der, men har ikke oversikt over hvor mange hver dag. Det virker som at det er mindre grupper som holder avstand, jeg håper alle følger retningslinjene så vi kommer oss gjennom på en god måte, sier Hans Petter Moe, mens Thomas Næss hadde følgende å si om aktiviteten på deres baner.

– Vi skal ikke være politi eller noe slikt, men om vi går forbi så må vi si ifra dersom det er mer enn tre personer per banehalvdel. Det er Bergen kommune sine regler, og maks tre per del av løpebanen.

Ikke store tap foreløpig

18.mars kom meldingen fra regjeringen om at norsk idrett ville motta 600 millioner kroner fra regjeringen for å dekke for tapte inntekter for klubber og lag som i denne tiden skulle hatt arrangementer som bidrar til viktig inntekt for klubbene. Flere klubber taper allerede penger på grunn av avlyste arrangement 

– Nå har ikke vi noen store aktiviteter eller turneringer på denne tiden her. I første omgang tror jeg ikke vi har de store økonomiske konsekvensene. Dette med medlemskontigent lurer litt folk på, men akkurat nå er vi ikke så hardt rammet. Jeg tror vi skal komme gjennom dette ganske greit, sier Moe til Åsane Tidende.

Mens Flaktveit taper ikke så mye penger på denne situasjonen, har Tertnes en litt annen situasjon på grunn av elitesatsingen i håndball.

– Mange av gruppene var mer eller mindre ferdig med sesongen. Alpinistene var så og si ferdig og taper ikke stort. Basket og håndball er i den samme perioden. Håndball elite er det jo litt annerledes for, og det er der de største økonomiske konsekvensene treffer for Tertnes IL, sier Næss.

Av

Nicholas Noreng

nicholas.noreng@aasanetidende.no

Relaterte saker