Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HER: Det er i denne barnehagen på Myrdal, like ovenfor Arena Nord og Vestlandshallen det har vært et smittetilfelle. (Foto: Erik Madsen (innfelt Inger Marie Guddal Einan, daglig leder i Kidsa konsern, foto: Kidsa barnehager)

Koronasmitte i Åsane-barnehage:

– Det er ingen tegn på at vedkommende har fått smitten i barnehagen

En ansatt har fått påvist koronasmitte i Kidsa Myrdal i Åsane. Fire barn skal ha vært i kontakt med den smittede.

Det bekrefter konsernsjef i Kidsa-Konsernet, Inger Marie Guddal Einan overfor ÅT.

Barnehagen sier de har kartlagt omfanget. Bergen kommune har foreløpig ikke opplyst noe mer rundt smitteutbruddet.

Vedkommende har ikke vært på jobb etter at personen fikk symptomer barnehagen. Vi vil jobbe i tett dialog med kommunen og overfor foreldrene i barnehagen. Det er ingen tegn på at vedkommende har fått smitten i barnehagen, sier Einan.

Etter hva ÅT erfarer er det foreløpig snakk om én ansatt og fire barn som har har vært i kontakt med den personen som er smittet av covid-19-viruset.

Flere ansatte og barn skal være i karantene som gjelder etter myndighetenes regulering. Dette gjelder når noen har vært i kontakt med en smitteførende, som fører til 14 dagers karantene. 

Kidsa Myrdal har, ifølge hjemmesiden, 196 barnplasser fordelt på seks baser, med to team på hver base. På hvert team er det en pedagogisk leder og to til tre assistenter. I tillegg er det barnehagelærere på nesten alle gruppene. Barnehagen ligger plassert på toppen av Myrdalsveien like bak Vestlandshallen og Arena Nord. 

ÅT har vært i kontakt med Politisk rådgiver Linda Lein om å få en uttalelse fra byrådsleder Roger Valhammer (Ap). Hun vil gi en tilbakemelding enten i kveld eller i løpet av morgendagen. 

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker