Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIL IKKE SNAKKE: – Det er bilens eier som er siktet, og vi har ingen opplysninger som tilsier at noen andre skulle ha ført bilen ved den aktuelle hendelsen, sier politiadvokat Camilla Moe til ÅT. (Foto: Bergen Foto og Media)

Mistenkt Tesla-råkjører nekter å forklare seg

Teslaen er hentet av politiet, men mannen nekter å tilstå.

I begynnelsen av mai, ble en mann siktet for å ha kjørt en Tesla gjennom en laserkontroll i Åsane. Føreren brøt fartsgrensen tre ganger, med én måling på 96, og to på 221 km/h. Føreren nektet å stoppe da personen ble vinket inn like ved Eidsvåg første gangen, som ÅT omtalte da.

– Det er bilens eier som er siktet, og vi har ingen opplysninger som tilsier at noen andre skulle ha ført bilen ved den aktuelle hendelsen, sier politiadvokat Camilla Moe til ÅT. 

Du kan lese hva politistasjonsjefen ved Bergen Nord politistasjon sa om mannens kjøring som fant sted 2. mai klokken 22.24 i år i saken under.

Nå, 14 dager seinere, skriver Bergens Tidende at politiet nylig har foretatt en ransaking, og hentet inn bilen til mannen. Politiadvokat Camilla Moe forteller til avisen at de har allerede sikret en del interessant data fra bilen.

Ifølge Moe registreres en del data i Teslaer, blant annet kan den lagre kjøreprofiler som seteinnstillinger, og det er også mulig å se hvilken mobiltelefon som har vært tilkoblet bilen under kjøring. 

– Vi har skjellig grunn til å mistenke at det er siktede som har kjørt bilen, og det er blant annet derfor vi fikk innvilget vår begjæring om ransaking fra tingretten. Den videre etterforskningen nå går på å kunne bevise dette utover enhver rimelig tvil, sier hun.

– Dette omfatter blant annet å bearbeide de data vi har hentet inn, samt å foreta flere vitneavhør, legger hun til. 

En av politiets mest erfarne i trafikkenheten, Atle Heradstveit, har sagt at han aldri har opplevd en slik måling. Det sa politisjefen ved Bergen nord politistasjon, Merete Toppe til Åsane Tidende 4 mai. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker