Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LEKKASJE: Sprinklerhodet stod på i nesten 30 minutter og førte til vannlekkasje inne i nye kulturhuset. 

Store vannmengder i kulturhuset etter brannalarm

– Brannvesenet har jobbet med å suge opp vann i flere timer.

Klokken 05:28 rykket brannvesenet ut til en automatisk brannalarm i Åsane kulturhus og videregående skole ved Åsane storsenter.

Da de kom frem, viste det seg at alarmen var utløst på grunn av et ødelagt sprinklerhode. Det har ført til store vannmengder på gulvet til kulturhuset, og det er per nå uvisst om det har først til noe skadet på byggets gulv.

– Jeg vet ikke akkurat hvor store mengder det er snakk om, men det har rent i nesten en halvtime fra det ødelagt sprinklerhodet. Mannskapene har jobbet på stedet i flere timer med å få tørket og suget opp vannmengdene, sier Morten Frantzen fungerende vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland.

Han forteller videre at brannvesenet ikke kan se noen grunn til at sprinklerhodet ble utløst. Nå er en restverdiredningsbil (RVR) fra Arna brannstasjon på vei til stedet, sier Franzen ved 08:30-tiden mandags morgen til ÅT.

På Twitter skriver brannvesenet at utrykningsleder i Åsane anslår at mellom 700 og 800 kvadratmeter er berørt, og at det er snakk om mellom 7000 og 8000 liter vann.

– Det meste er nå fjernet. Det blir jobbet litt til på stedet før de pakker sammen og returnerer, skriver brannvesenet på Twitter ved 07:30-tiden.

NRK Vestland omtalte nyheten først.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Fakta

Andre saker