Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VESTLANDSDERBY: Eirik Bakke og Sogndal gjester Myrdal til serieåpningen av OBOS-ligaen i morgen. 

Seriestarten 2020:

Sogndal-trener Bakke usikker på egne sjanser før vestlandsderbyet: – Det er alltid tøft å møte Åsane

Alt ligger til rette for en ordentlig vestlandsduell i seriestarten.

Det er nesten åtte måneder siden forrige gang Åsane spilte en tellende kamp. I morgen starter endelig OBOS-ligaen, da skal Åsane måle krefter med Sogndal hjemme på Myrdal. Sogndal tapte generalprøven mot Øygarden 3-1 i forrige uke. Trener Bakke sier at det alltid er tøft å møte nyopprykkede lag som er vant til å vinne. Han er usikker på hvordan morgendagens sesongstart vil gå. 

– Det er ikke så lett å si etter to dårlige kamper nå i slutten av oppkjøringen. Åsane er et godt, spillende lag som er tro mot sin filosofi. Det er alltid tøffe kamper i Åsane, sier Bakke til ÅT, før han kjapt legger til: 

– Men vi går for tre poeng. 

Bakke tror det kan gå hardt for seg på banen. 

– Det er første seriekamp. Det blir nok tøffe dueller og trøkk. Det er vel meldt regn også, så det ligger an til en tøff kamp. Vi må legge en god plan. 

Åsane vil ta kontrollen 

Åsane-trener Morten Røssland, har gjennom oppkjøringen vært klar på at de ønsker å styre kampene sine i OBOS-comebacket. Tidligere Brann-kaptein Bakke blir mer kryptisk når ÅT spør han om de kommer til Myrdal for å legge seg bakpå. 

– Det å være god i alle spillfaser er viktig. God når du presser og god når du ligger nede, sier han. 

Røssland har tidligere lansert Sogndal som en av de fremste opprykkskandidatene. I fjor endte sogndølingene som nummer seks. 

– Vi prøver å tenke litt mer langsiktig. Vi vil være med å kjempe i toppen, og håper vi kan ta noen steg og komme enda nærmere, men vi er tolmodige. Vi er det yngste laget i OBOS-ligaen, så det handler om å bygge et lag som har noe der oppe å gjøre, svarer Bakke til Røsslands påstand. 

Roser Åsane 

Bakke er klar på at de må slå lag som Åsane hvis de skal ha noe å gjøre i Eliteserien. Samtidig mener den tidligere England-proffen at det gror godt i nordre bydel. 

– Åsane har tatt voldsomme steg. De er uredde og har en tydelig spillestil. Det er en unorsk og krevende måte å spille på. Med det nye anlegget som kommer nå, har man et stort potensial til å få det til i Åsane, og det er viktig for hele bergensfotballen, mener Bakke. 

– Vi på Vestlandet håper at de får utnyttet det, men akkurat på fredag vil vi stjele med oss alle poengene, legger den tidligere midtbanegeneralen til. 

 

Av

Magnus Fjeldstad

Andre saker