Lokalavis for Åsane og omegn!
  • RØDT KORT?: Her blir Senai Hagos taklet av Sogndal-keeperen. Det endte med frispark og gult kort. FOTO:Nicholas Noreng/Åsane Tidende.

Røssland etter stortapet: – Vi spilte ikke Åsane-fotball i dag

Returen til OBOS-ligaen for Åsane bydde på kontroverser, klassemål og flere dødballmål mot. Til slutt tapte Åsane 1-4.

– Vi er litt nervøse i starten av kampen. Etter 0-1 har vi bra kontroll ut omgangen, men vi får ikke nok ut av det. Vi går til pausen med en bra følelse, men i andre omgangen er ikke vi oss selv, sier trener, Morten Røssland etter 1-4 tapet.

 

Årets mål kandidat av Hagos

Kampen startet dårlig for Åsane som allerede etter syv minutter ligger under 0-1 takket være en scoring av Endre Kupen fra en dødball. Før dette hadde Sogndal allerede hatt et skudd i tverrliggeren.

 

Etter halvtimen derimot ble det jubel for de oransjekledde. Et lang corner på bakre stolpe blir headed tilbake inn i femmeteren før Senai Hagos på vakkert vis skorpionsparker ballen i mål til 1-1.

– Det er en klassescoring av Hagos, han er en liten målsnik. Han spilte en god kamp i dag, fastslår Røssland etter kampen.

 

Rett før pause er Sogndal heldige som ikke blir redusert til ti mann. Keeper Renze Fij er først sent ute i en duell mot Håkon Lorentzen. Ballen faller så til Senai Hagos som skyter, men millisekunder etterpå blir klippet ned av keeperen. Skuddet ble stoppet på femmeteren av en Sogndal stopper. Fij får bare et gult kort, og dermed gikk lagene til pause med elleve mann på banen, og stillingen 1-1.

– Den situasjonen er helt matchavgjørende og det burde vært soleklart rødt kort. Nå har ikke jeg sett den i reprise enda, men den påvirker oss inne i en god periode, sier Røssland om 

 

Dødballer ble avgjørende

Andre omgang starter litt som den første med at Sogndal får en dødball innen de første 10 minuttene. Den dødballen stiger Ndour til værs og header inn 1-2.

Kun fem minutter senere er det Daniel Eid som er på løp fra høyrebacken til Sogndal og kontrer inn 1-3.

– Vi kommer ut i andre omgangen og er passive og forsiktive. Vi demmer ikke opp for dødballene deres.

 

Vondt ble til verre for Åsane derimot da det blir slått en kritisk feilpasning på midtbanen etter 79 minutter, og Sogndal kontret inn 1-4 ved Andreas Hoven. 1-4 ble til slutt resultatet.

– Vi spiller bra i første omgang, men i andre omgang spiller vi ikke Åsane-fotball, og de scorer på dødballene sine, sier Senai Hagos etter kampen.

 

Neste kamp kommer allerede på mandag. Da reiser Åsane til Ågotnes for å spille årets første derby i serien.

– Om vi leverer slik som vi gjorde i første omgangen i dag tar vi garantert poeng mot Øygarden, sier Røssland.

Av

Nicholas Noreng

nicholas.noreng@aasanetidende.no

KAMPFAKTA:

Åsane - Sogndal 1-4 (1-1)

Mål:

0-1: Endre Kupen, 7 min

1-1: Senai Hagos, 30 min

1-2: Alioune Ndour

1-3: Daniel Eid

1-4: Andreas Hoven


 

Åsanebørsen:

Østgaard:4
-----
Blomberg:3
Bidne:3(Kalsaas fra 67.min)
Wollen Steen:5 (Austevoll fra 82 min)

Ueland:4
------

Valsvik:6

Lassen:5

----

Fredriksen:4(Stava fra 67.min)

Lorentzen:6
Hagos:8(Eide Vågen fra 82 min)

-----
Hammersland:4(Udahl fra 74 min.)

Andre saker