Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SKUFFET: Åsane-Trener Eirik Fjeldstad forsøker å oppmuntre laget rett etter hjemmetapet. (Synne Eide Bjørnebøle til høyre og Marie Myhrvold Seim til venstre)

Åsane tapte seriepremieren: – Det ble en krig

Medkila tar med seg alle poengene nordover, men Eirik Fjeldstad er ikke misfornøyd med prestasjonen.

Medkila gikk høyt ut på Myrdal søndags formiddag. Harstadværingene hadde to sjanser i løpet av de første åtte minuttene. Like etterpå kunne debutant sendt Åsane i føringen på en kontring. Åsane-trener Eirik Fjeldstad synes laget gjorde mye riktig i første halvdel. 

– Vi har en utrolig god periode i første omgang der jeg mener vi egentlig skal avjøre kampen. Vi vant ballen høyt og kom ofte rundt på kant. Da kjørte vi dem, med mye trykk i boks. De ble tydelig stresset, mener Fjeldstad. 

Siste delen av første omgang var Medkila farligst frempå. Gjestene var nære nettkjenning ved flere anledninger, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.  

Tapte krigen 

I andre omgang ble oppgjøret mer ampert. Taklingene ble hardere og temperaturen steg. Fjeldstad påpeker at de møtte et rutinert lag i seriepremieren. 

– Medkila er et erfarent lag med mange voksne spillere. De er fysisk robuste og aggressive, konstaterer Fjeldstad. 

Gjestene tok omsider ledelsen etter et langt frispark fra langt hold. Miriam Vilnes Mjåseth steg til vers og headet ballen over Åsane-keeper Ingrid Villa 67 minutter inn i kampen. 

– Det er kommunikasjonssvikt i feltet, sier treneren om den avgjørende scoringen, før han legger til: 

– Andre omgang var egentlig bare krig, kav og rot. Det er litt tilfeldigheter som gjør at vi taper det, men vi fikk ikke etablert et ordentlig trykk i andre omgang, erkjenner han. 

Likevel klarer tar han med seg en del positivt fra kampen mot de rutinerte nordlendingene.

– Jeg synes vi står godt imot dem. Vi har en gjennomsnittsalder på 18 år. De har en veldig tydelig spillestil. De spiller opp, legger igjen og spiller gjennom. Det ga oss litt trøbbel innimellom, men jeg mener vi håndterte det godt. Jeg er egentlig ganske godt fornøyd, konkluderer Fjeldstad til ÅT. 

Savnet flere

Kampen kunne kanskje endt annerledes hvis ikke Anna Østrem hadde vært skadet, tror treneren. 

– Ja, hun savnet vi i dag. All respekt til kantspillerne våre, men i de fasene der vi var litt bakpå kunne hun ha truet dem på en annen måte. Hun kan skape ting på egen hånd, sier han og legger til at Østrem er klar til neste kamp. 

Kristina Brudvik er en annen spiller Fjeldstad måtte klare seg uten i dag. Indreløperen var i lagoppstillingen, men fikk en smell på trening i går. 

– Hun kunne også ha vært en viktig faktor for oss i dag, så det var synd. Men vi har folk i bakhånd, så jeg er ikke bekymret.  

 

KRIG: Det ble ampert i andre omgang mellom Åsane og Medkila.
KRIG: Det ble ampert i andre omgang mellom Åsane og Medkila.
FRUSTRERT: Det ville seg ikke helt for Marie Myhrvold Seim og resten Åsane-angrepet.
FRUSTRERT: Det ville seg ikke helt for Marie Myhrvold Seim og resten Åsane-angrepet.

Av

Magnus Fjeldstad

Andre saker