Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ÅSANES BESTE: David Wolfe imponerte publikum i dag. Leiesoldaten fra Brann ble kåret til hjemmelagets beste mann. (Foto: Magnus Fjeldstad) 

Åsane - Lillestrøm 3-1

Åsabu temmet Lillestrøm-angrepet: – Vi kjørte over dem

Åsane utklasset opprykkskandidaten Lillestrøm og sendte dem tomhendte hjem.

Allerede etter to minutters spill hadde gjestene gått i føringen ved Torbjørn Kallevåg. Da var det nok få, om noen av de fremmøtte på Myrdal, som trodde at det var bortelagets siste scoring for dagen.

– Vi startet rufsete. Vi hadde kanskje litt respekt for Lillestrøm, og det er naturlig det. Men vi brukte 15 minutter på å komme inn i kampen, sier Åsane-trener Morten Røssland.

– Fra 15 minutter og ut har vi egentlig stålkontroll, legger han til. 

Hjemmelaget tok ordentlig fatt i banespillet i første omgang, og burde ha ledet til pause. Henrik Udahl kom alene med LSK-keeper Mads Christiansen to ganger, men begge avslutningene traff stolpen. 

Kan ha danket ut kapteinen

Åsabu og tidligere Bergen Nord-spiller David Wolfe spilte 3. divisjon så sent som i fjor. Han forteller om en enkel pauseprat. 

– Vi ble enige om å gå ut der og fortsette med det samme. Vi har vært litt trege med å komme i gang etter pause tidligere, så det ville vi unngå i dag, sier leiesoldaten fra Brann. 

Åsane gikk rett ut av startblokkene og grep initiativet i kampen. Allerede etter 53 minutter plukket Kristoffer Larsen opp ballen på kanten av sekstenmeteren etter et hjørnespark. Han avsluttet med venstre, og ballen snek seg forbi alt og alle i feltet, inkludert keeper Christiansen. Det var et blekt Lillestrøm-lag som 20 minutter senere måtte konstatere at de oransje gikk i ledelsen. Håkon Lorentzen headet Ole Didrik Blombergs innlegg via LSK-back Alexander Melgalvis i mål. Den store sluttspurten fra opprykksfavorittene uteble, og innbytter Didrik Fredriksen kunne gå hele veien fra midtbanen og sette spikeren i kisten tre minutter på overtid. 

– Dette var helt nydelig. Denne prestasjonen forklarer hvor gode vi egentlig er. Vi kjører over dem, gliser Wolfe, som kom på lån fra Brann for bare et par uker siden. 

Normalt sett er det kaptein Martin Ueland som spiller venstreback for de oransje. Den plassen ser Ueland ut til å ha tapt til den høyreiste ungutten, som i dag ble kåret til Åsanes beste spiller av publikum. Det går trener Røssland langt i å vedgå. 

–  I opprykkskampen borte mot Notodden i fjor var det Jonas Vågen som spilte back, og Ueland var på benken. Så selv om du er kaptein betyr ikke det at du starter her i Åsane. Her må du levere, sier han. 

Klubbens største prestasjon noensinne? 

Røssland er naturlig nok meget fornøyd med seieren over Lillestrøm. Men han blir litt usikker når ÅT spør ham om dette er lagets største oppnåelse noensinne. 

– Ifølge spillerne har vi ikke spilt noen bedre kamp på Myrdal. Men for min del som trener så har vi hatt noen opprykkskamper som jeg kjente litt mer på, sier han før han tilføyer: 

– Men vi kunne jo ha gått av med 5-1 i dag. Jeg tror Lillestrøm kommer til å tape maks fire kamper i år, så prestasjonen er jo stor. 

Han er helt klar på at de ikke vant i dag fordi Lillestrøm var dårlige. 

– Nei, jeg synes vi er gode i dag. Nå har vi spilt mot Haugesund og Brann i oppkjøringen. Når vi er i form er vi fullt på høyde med og spiller jevnt mot Eliteserielag. Når vi er gode er det flere enn LSK som kommer til å slite mot oss, tror Røssland. 

 

SENDTE GIGANTENE TOMHENDT HJEM: Håkon Lorentzen stanget ballen via LSK-forsvarer Alexander Melgalvis i mål. (Foto: Magnus Fjeldstad)
SENDTE GIGANTENE TOMHENDT HJEM: Håkon Lorentzen stanget ballen via LSK-forsvarer Alexander Melgalvis i mål. (Foto: Magnus Fjeldstad)

Av

Magnus Fjeldstad

Åsane-børsen

Eirik Østgaard 6 

Sjanseløs på Lillestrøms tidlige scoring. Den er klistret i vinkelen, så det er helt forståelig. Ellers habil på det som kom. Trygg og en viktig leder der bak i dag. 

 

Ole Didrik Blomberg 6

Ny god kamp på backen. Initiativrik. Også trygg defensivt denne gangen. Nydelig serve til Lorentzen, som til slutt resulterer i mål. 

 

Eirik Wollen Steen 7 

Bar kapteinsbindet i Uelands fravær, og tok virkelig ansvar. Styrte skuten sikkert i havn til en vanvittig sterk seier. God både i banespillet og defensivt. 

 

Sindre Austevoll 6 

Akkompagnerte Wollen Steen meget bra i dag. Gjør det enkelt. 

 

David Møller Wolfe 6 

En ordentlig forsterkning for Åsane, unggutten. Sterk, hurtig og pasningssikker. Redning på streken tidlig i andre omgang. Villig offensivt også.

 

Simen Helland Lassen 7

Nok engang eminent på midtbanen. Duoen Lassen/Valsvik begynner å se veldig bra ut. 

 

Kristoffer Valsvik 7

Ordentlig maestro i dag. Fører hele Åsanes banespill fra tidlig i første omgang og hele veien inn. 

 

Kristoffer Stava 7 

Gjorde nok en veldig god kamp på høyrekanten. Herlig leken. Kreativ og skapende. Når Senai Hagos kommer tilbake fra skaden sin kan det blir vanskelig for Røssland å velge hvem som skal starte i Åsanes angrepsrekke. 

 

Håkon Holmefjord Lorentzen 7 

Sto for headingen som går via Melgalvis inn. Smart i bevegelsene, hvilket tillot Stava og Larsen så mye rom som de tidvis fikk. Målfarlig. 

 

Kristoffer Knudsen Larsen 7 

En konstant trussel. Tar nye steg hver gang vi ser ham i oransje. Vanskelig å si hvilken av Åsanes kantspillere som var best i dag. 

 

Henrik Udahl 6 

Ga Lillestrøms midtstoppere ordentlig trøbbel i første omgang. En ekte målsnik, som Røssland selv beskrev ham etter Strømmen-seieren. To i stolpen i løpet av seks minutter. Kun målet som manglet i dag. 

Andre saker