Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SCORET TRE: Milena Kokosz ble hat-trick helten for Åsane da de kjørte over Øvrevoll Hosle 3-1. Arkivfoto: Nicholas Noreng

Åsane herjet med opprykksfavoritten

Åsane var store underdogs da de skulle møte opprykksjagende Øvrevoll Hosle. På banen derimot var det Åsane som så ut som et opprykkslag, når de smadret Øvrevoll Hosle 3-1. Det 18 år gamle stortalentet Milena Kokosz scoret alle tre målene til Åsane.

– Nå har vi fått stabilitet i kampprogrammet, og da blir vi også tryggere. Vi har spilt bra fotball hele veien, og kunne fått noe med oss fra hver kamp. Mot Øvrevoll Hosle gjør vi ingen åpenbare feil, og vi er best fra start til slutt. Etter fem minutter har vi to svære sjanser, og vi kunne gått til pause med 4-0, sier Åsane-trener, Eirik Fjeldstad.


Gikk til pause med ledelsen

Åsane startet forrykende, og hadde flere sjanser allerede de første ti minuttene. Etter 12 minutter fikk Øvrevoll Hosle sin beste sjanse i første omgang. Joshualyn Reeves kom til en avslutning, men Ingrid Villa reddet. Etter bare et kvarter gikk Åsane opp i ledelsen, takket være den polske J19-landslagsspilleren, Milena Kokosz.

– Det er litt tilfeldig at Milena er den som scorer tre mål. Vi har større sjanser enn de hunsetter. Anna Østrem står etter tre, fire minutter og skyter ballen i ansiktet på keeper, sier Fjeldstad.

Resten av første omgang var Åsane solide i forsvar, og Øvrevoll Hosle klarte ikke å skape det store. Første omgang ble mye preget av duellene, hvor Åsane for det meste gikk seirende ut, og tok kommandoen i kampen.

– Vi er direkte i fasene der Øvrevoll Hosle prøver å stå høyt på oss, og vi er utrolig fremoverrettet når vi vinner ballen. Det har vi jobbet med siden januar.

Kokos(z) andre omgang

I andre omgang starter derimot showet. Når Øvrevoll Hosle måtte fram på banen, skapte det også rom bakover på banen, det visste Åsane å utnytte. Etter 72 minutter var Kokosz foran mål igjen og puttet dagens andre mål.

– De ønsker å spille ball, mens vi presser dem høyt. Vi er utrolig gode i gjenvinningspresset vårt, og tar de litt på sengen. Vi fikk det periodevis bra til i de første to kampene, og spilte bra mot Grei, uten å få noen uttelling før mot Øvrevoll Hosle. Kun fem minutter senere var den polske vingen på farten igjen, og alene med keeper gjorde hun ingen feil, og satte inn sitt hat-trick og 3-0 til Åsane.

– Det første målet hennes er jo en retur som går via en spiller. Mål nummer to er en tap-in, som kommer av et spill vi har øvd mye på. Siste målet kommer fordi vi får ekstra rom på grunn av at Øvrevoll Hosle flytter fram.

Etter 87 minutter fikk Øvrevoll Hosle et trøstemål, da Christiane Jansch scoret. Det var derimot for lite, og for sent for et comeback, Åsane vant til slutt 3-1 over opprykksfavoritt Øvrevoll Hosle. Åsane kunne også ha scoret flere ganger, men to redninger på strek, og en keeper i Klara Sporsem som reddet flere én-mot-én sjanser, sørget for at det hele endte “bare” 3-1.

– Vi tar ikke av etter å ha slått Øvrevoll Hosle. Det er veldig kjekt å vinne der, men det hjelper oss lite. Det er de tre neste kampene som er viktigst for oss. Fløya, Fart og Amazon må vi slå, og ha bak oss på tabellen. De vil legge seg lavt, og det vil bli en tålmodighetsprøve for oss. Toppnivået vårt er så bra at vi skal ta ni poeng på de kampene, sier Fjeldstad om de neste kampene som venter for Åsane.

Ønsket av flere Toppserieklubber

Etter det Åsane Tidende kjenner til, skal hattrick-helten til Åsane være sterkt ettertraktet. Både Arna-Bjørnar og Lyn har vist interesse rundt 18-åringen som har kontrakt med Åsane ut årets sesong.

– Vi skal være en klubb som utvikler. Sist jeg var her, var det fire, fem som dro til Toppserien. Milena hadde nok vært med Arna-Bjørnar om hun ikke ble skadet under korona-tiden. Begge klubbene vil jeg støtte henne i å dra til fordi de flinke til å utvikle spillere. Milena blir nok vår neste eksport til Toppserien, men både Anna Østrem og Ida Kroken kunne nok spilt der, sier Fjelstad om talentene i Åsane.

Av

Nicholas Noreng

nicholas.noreng@aasanetidende.no

Andre saker