Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NÆRMER SEG: Arena Nord har byttet navn til Åsane Arena. Roald Bruun-Hanssen håper at hele anlegget står ferdig til jul. – Vi kan ikke garantere at vi klarer det, men det er arbeidsmålet vårt, sier han til Åsane Tidende. (Foto: Magnus Fjeldstad)

Arena Nord bytter navn til Åsane Arena

Idrettsanlegget som blir bygget på Myrdal har fått nytt navn. Arena Nord har blitt til Åsane Arena. – Nå har vi fått et navn som forteller hva vi er, og hvor vi befinner oss, sier Roald Bruun-Hanssen.

I en pressemelding formidler Roald Bruun-Hanssen, daglig leder for Åsane Arena, at idrettsanlegget som blir bygget på Myrdal har byttet navn.

– Arena Nord har blitt enig med Rexir Holding AS om å overta retten til bruk av selskapsnavnet Åsane Arena vederlagsfritt, skriver han i pressemeldingen.

Han forteller til Åsane Tidende at de er veldig glade for å få navnet Åsane Arena.

– Vi synes dette er det rette for anlegget på Myrdal. Det sier noe om hva vi driver med, og hvor vi befinner oss. Åsane Arena er derfor et naturlig navn, sier Bruun-Hanssen.

– Langvarig kjærlighetsforhold

Rexir Holding opprettet i 2012 Åsane Arena AS. Da var planen å legge til rette for utvikling av en ny arena for idretten på Myrdal. 

– Mange av de tankene som lå bak dette prosjektet er nå videreført i det som er kjent som Arena Nord.  I 2015 etablerte Trond Mohn Arena Nord for å bygge et idrettsanlegg i tråd med de planer Bergen kommune hadde utarbeidet i sin idrettsplan, uttaler Bruun-Hanssen i pressemeldingen.

Filip Rygg, daglig leder i Rexir Holding, forteller at det er viktig for dem å støtte idretten i Åsane.

– Da vi først etablerte oss i sin tid, ønsket vi å få til arealer til idrett i dette området. Det er derfor bare glimrende at idretten ønsker å benytte navnet. Vi har et langvarig kjærlighetsforhold til Åsane-idretten, sier Rygg.

Han sier videre at selskapet heier på det som nå skjer på Myrdal.

– Åsane er en stor bydel og trenger mange idrettsflater. Det er fantastisk at idretten i bydelen nå får dette tilbudet etter en gave fra Trond Mohn. For oss er det en liten ting å gi bort navnet Åsane Arena, men det er viktig for idretten. Vi gjør derfor dette med stor glede, sier Rygg.   

Sikter mot 17. august

For Åsane Arena er det ikke lenge til de er klare for å åpne deler av anlegget. Roald Bruun-Hanssen håper at de kan åpne første del av anlegget allerede mandag 17. august.

– Målet er å åpne for at den nye skolen skal kunne ha kroppsøvingsundervisning på dagtid, og at håndball- og volleyballagene kan innta hallen på kveldstid allerede 17. august. Da er vi imidlertid avhengige av at Bergen kommune gir dispensasjon for rekkefølgekrav for ankomst til anlegget, sier han til Åsane Tidende.

Bruun-Hanssen sier at området utenfor hallen er en stor byggeplass for øyeblikket.

– Adkomsten må være trygg og sikker. Vi kan legge til rette for dette, og håper derfor at dispensasjonen kommer på plass i tide til at vi kan åpne hallen. Dette er en prosess som pågår nå, og vi venter på en avklaring fra kommunen før vi kan gi et endelig svar på når vi kan åpne, sier han.

I første omgang er altså planen å åpne første etasje for gym, håndball og volleyball.

– Turn- og klatrehall kommer i neste bølge, sier han. 

Den daglige lederen håper at de blir ferdige med hele anlegget til jul.

– Dette kan vi ikke garantere, men det er arbeidsmålet vårt. Vi har planer om å åpne gradvis utover høsten, men har ikke datoene klare ennå, avslutter Roald Bruun-Hanssen.

 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker