Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORBRANN: Brannvesenet meldte at brannen var slukket klokken 04.15 natt til mandag. Skadene var imidlertid så store at huset var ubeboelig. (Foto: Sandor Dahl)

Hus ubeboelig etter brann

Enebolig ubeboelig etter kraftig brann i Kollåsskiftet natt til mandag.

Klokken 03:24 natt til mandag fikk nødetatene melding om brann i en frittliggende enebolig i Kolåsskiftet melder Vest politidistrikt på Twitter.

Det er registrert 11 personer på adressen. Da nødetatene kom frem var alle kommet seg ut av huset. Huset var ikke beboelig etter brannen. De involverte har ordnet overnatting gjennom familie, opplyser politiet på Twitter.

– Alle beboere har fått tilsyn av helsepersonell. Ingen av dem er skadet, sier operasjonsleder Steinar Hausvik ved Vest politidistrikt til Åsane Tidende.

– Vet dere noe om årsaken til brannen?

– Det for tidlig og si noe ting om. Det vil bli gjort undersøkelser i boligen, svarer Hausvik.

Store skader

Vaktkommandør ved 110-sentralen forteller dette til Åsane Tidende etter brannen.

– Brannvesenet fikk inn melding om at det brant i en enebolig i Kolåsskiftet i Åsane og rykket ut med store ressurser. Både Åsane og hovedstasjonen sendte mannskaper til stedet. Beboerne har selv meldt om brannen til oss. De har også selv sørget for at alle som bodde i boligen kom seg ut, sier Jan-Ove Haga.

Haga sier videre at ved ankomst så man sterk røykutvikling og åpne flammer fra taket på boligen og de sendte inn røykdykker. Brannvesenet måtte skjære i taket for å ventilere ut branngassene, og iverksatte slukkingsarbeid. Klokken 03.45 var brannen under kontroll og en halvtime senere var den slukket.

Vaktkommandøren opplyser at det er ganske omfattende skader på loftsdelen av huset. Grunnet røyk- og vannskader på resten av boligen er den ikke beboelig.

Politiet har opprettet sak.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker