Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STJERNEANSATT: Playcom på Åsane storsenter har ansatt en ekte popstjerne i butikken sin, nemlig Frank Hammersland fra Popgo Pops, som herjet på norske hitlister på 90-tallet. (Foto: Thomas Gangstøe)

Men, er det ikke?

Det er ikke mange platebutikker, som har en egen popstjerne ansatt. Men det har Playcom på Åsane storsenter. Frank Hammersland herjet norske hitlister på 90-tallet og er fortsatt en svært aktiv og populær musiker.

– Jeg pushet faktisk den siste platen min på en kunde her forleden, ler Frank Hammersland til Åsane Tidende.

Han er akkurat flyttet til Bergen etter 26 år i hovedstaden.

– Bortsett fra regnet, så der det fantastisk i denne byen, sier 50-åringen når vi treffer ham mellom hyllene på Playcom.

Herjet

For å presentere denne mannen raskt (det er egentlig ikke mulig): Han er vokalist i Pogo Pops, som var en av landets mest kjente popgrupper på 90-tallet. Han er også vokalist i Popium og supergruppen Evig din for alltid. Han har deltatt og jobbet med det meste av kjente musikere i Norge, som Jan Eggum, Lynni Treekrem, Thom Hell, Spetakkel, Jonas Fjeld, Heimalanne, Marte Wulff, The Dogs og et par titalls andre artister og band. Han jakter fortsatt på den perfekte popsangen. Noen mener han har funnet den, selv sier han at han fortsatt håper å skrive den. Hammersland har gitt ut musikk i mer enn 30 år, og har ingen planer om å gi seg hverken med soloalbum, Evig din for alltid, Pogo Pops eller Popium.

– Jeg stortrives fortsatt med å lage musikk. Det kommer mer, sier han.

Stortrives

Samtidig jobber han altså på en av landets eneste bydelsbaserte platebutikker.

– Jeg jobbet for musikkbutikken Big Dipper i hovedstaden i mange år før jeg flyttet vestover. Platestudioet vårt eies av den samme Robin Mortensen som eier Playcom. Han sa at jeg måtte komme å jobbe hos ham da jeg flyttet hjem til Bergen. Det hadde jeg veldig lyst til. Det er ikke så lett å leve av musikk lenger, og vi må gjerne ha en vanlig jobb ved siden av. Det har jeg selv alltid hatt. Men jeg synes uansett det er veldig givende å jobbe i en musikkbutikk. Da får jeg oppdatere meg, hilse på mange hyggelige mennesker, og pushe platene mine på dem, ler Hammersland.

Og Platene hans er det mange av. Han har gjennom sine band og soloprosjekter gitt ut mer en 30 album.

Mange som ser opp

– Hvordan reagerer folk når de treffer vokalisten i Pogo Pops hos Playcom?

– Det er noen som må titte litt ekstra. Andre slår gjerne av en prat. Det er veldig kjekt, og folk er så hyggelige.

Playcom er en av de få levende musikkbutikkene igjen og de har gjort flere grep for å overleve, blant annet med konserter i lokalene. Både Vinskvetten og Pogo Pops har spilt her. De har også spesialisert seg på Vinyl, og med en ekte popstjerne bak disken, er de en attraksjon i seg selv.

– Jeg har selv vært her en del før jeg begynte å jobbe for dem. De har skapte et unikt miljø og har  mange dedikerte kunder. Det er også et sosialt sted, hvor folk slår av en prat og hører på litt musikk. Butikken gjør det bra. Det må jo bety at det er et behov, mener Hammersland som også jobber for Apollon i Bergen sentrum.

Frank Hammersland sitt siste album Atlantis høstet strålende kritikker da det kom ut i fjor. Artisten forteller at det kommer et nytt Pogo Pops-album, og at Evig din for alltid også planlegger ny musikk. Trolig kan vi også forvente mer solomateriale fra den produktive artisten, som endelig har funnet tilbake til byen mellom de syv fjell etter et generasjons langt opphold i hovedstaden.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker