Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STREAMES: På åpningsshowet kommer blant annet Åsane Ballettskole. Selv om kun 130 mennesker slipper inn, kan alle streame åpningsshowet i bydelens nye kulturelle storstue. 8Foto: Kristine Rande Nesheim)

Streamer åpningsfesten

Dermed får hele bydelen mulighet til å se åpningshowet til Åsane kulturhus 25. september.

Som følge av smittevernreglene er det kun 130 mennesker som slipper inn på hver av de tre forestillingene under åpningen av Åsane kulturhus helgen 25.- til 27. september.

Nå har Bergen kommune bestemt at showet skal livesendes, slik at alle kan få det med seg. 

Det er nemlig en stor begivenhet at Åsane nå har fått sitt eget kulturhus. I snart 20 år har både ildsjeler, ansatte ved kulturkontor og politikere jobbet med prosjektet, og siste helgen i september åpner det drøyt 4000 kvadratmeter store huset endelig. 

– Med de restriksjonene som er satt, er det en seier at vi i det hele tatt klarer å gjennomføre åpningen. Vi er også veldig glad for å gi de som vil muligheten til å følge showet hjemme fra sin egen stue, sier kultursjef i Åsane John Kristian Øvrebø til Åsane Tidende. 

– Et vakkert show 

I følge regissør for showet, Tore Nysæther blir det en mønstring av talentfulle åsabuer samt noen ex-åsabuer på visitt. 

– Det blir dans, musikk, poesi. Et vakkert show, lover Nysæther, som legger opp til halvannen times åpningsforestilling. 

– Hvordan har det vært å jobbe under de smittevernreglene og restriksjonene som er? 

- Veldig utfordrende, men vi har likevel fått til noe veldig fint, og gleder oss til siste helgen i september. 

Allsidig program 

På åpningsshowet kommer blant annet Åsane Ballettskole, Åsane unge strykere, pianisten Sigmund Toppe og fiolinisten Johanne Mjøs i tillegg til kor- og korps fra Åsane, Haukås Rockeakademi og mange flere. Kim Fairchild kommer. Cato Jensen og Stig Holmås kommer. Det gjør også Helge og Sofia Haukås, Tertnes Brass og Rachel Holter. Papa Paul fra hiphop-gruppen DBergen, Musikalløvene og Tertnes Brass kommer. Andreas Friis Jørgensen, Hanne Mellingen og Vidar Holmen kommer også. Pluss en rekke andre begavete åsabuer. 

Til stede vil også leder av Åsane kulturråd, Roald Heggernes være. Han har i en årrekke jobbet med å få realisert kulturhuset og skal ha mye av æren for at det i det hele tatt blir noe av. 

– Nå er jeg spent på åpningen. Selv om det er leit at det hele skaleres ned noe med tanke på publikumsantallet, mener vi det er et godt alternativ at folk får se showet hjemmefra. Så får vi heller komme tilbake til større arrangementer etter hvert, sier han.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker