Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FØRSTE: Mannen i midten var best, men flere imponerte. 

SPILLERBØRS:

Jerv-forsvaret kommer til å ha mareritt om 23-åringen

ÅT har aldri før gitt toppkarakteren – før nå.

ÅSANEBØRSEN: 

Erik Østgård – Fantastiske dobbelredninger tidlig i kampen og ytterligere en mesterlig redning senere. Ble kåret til banens beste av den lokale juryen. Det var han ikke, men 35-åringen viser at han bare blir bedre med årene. Dette blir kanskje hans siste sesong som førstevalg, og musikeren kommer til å ha en viktig plass i klubbens historie. Mektig kamp av sisteskansen. 8

Jonas Eide Vågen – Stort talent som stadig får mer spilletid i et tett kampprogram. Som vanlig god offensivt og relativt solid bakover. Danket ut både Martin Ueland og David Wolfe fra dagens startellever. Blir bedre og bedre, gutten fra Dale. 6

Erik Wollen Steen – Stod frem som han pleier og har levert en råssterk sesong etter fjorårets skadetrøbbel. Jerv skapte bra med sjanser i dag tross 5-1-resultatet, og hele backfireren til Åsane må opp noen hakk når bedre lag kommer til Myrdal. 6

Sindre Austevoll – God og ryddig kamp av den tidligere Sotra-spilleren, som i utgangspunktet ikke var tiltenkt så mye spilletid på stopperplass denne sesongen. Har kommet inn da Bidne ble skadet og holder blant annet Ueland på benken. En kamp på det jevne, men mannen med en fortid i Sogndal ser komfortabel ut i denne rollen. 6

Ole Didrik Blomberg – Mannen som, i følge Morten Røssland, er ønsket av nesten hele Elitserien, i tillegg til internasjonale klubber, var som vanlig en turbo langs høyresiden og skapte mye trøbbel for gjestene med sitt tempo. Litt upresis i avleveringene i dag, men ny god kamp av unggutten som ikke spiller for Åsane i 2021. 7

Kristoffer Valsvik – Spilte uten sin faste makker i dag, men Valsvik gjorde som han pleier, og styrte midtbanen med kløkt og ro. Har vært en av Åsanes beste spillere denne sesongen, og var igjen dominerende og styrte tempo i kampen mot et sløvt Jerv-lag. 8

Didrik Fredriksen – Han kom som et ubeskrevet blad og har bare blitt bedre og bedre. Litt inn og ut av laget, men en utrolig verdifull spiller for Røssland. God med ball, bra overblikk og fremdrift. Fin kamp av den tidligere Hønefoss og Bærum-spilleren i ny rolle. 7

Harald Tangen – Viking-spilleren som er på lån fikk sjansen fra start for første gang og viste hvorfor han allerede har debutert for siddisene i Elitserien. 19-åringen viste et fint driv og gjorde flere gode valg med ballen. God teknikk, lavt tyngdepunkt og en 19-åring som spilte smart og voksent. Svært spennende unggutt som fort kan bli slå i gjennom i Stavanger med tiden. 7

Håkon Lorentzen – Lorentzen har sett bra ut hele denne sesongen og blir stadig bedre i sin nye rolle bak Henrik Udahl. God feilvendt i link up-spillet, bra driv og klinisk foran mål. Scorer fire mål. Det har verken han eller noen andre Åsane-spillere gjort før på dette nivået. En 9er på børsten føles feil. 10

Senai Hagos – Leken og kreativ som alltid. Gir Åsane ro og kvalitet med ball og jobber seg i hjel defensivt. Han er trolig divisjonens mest undervurderte spiller defensivt. Leverer meget bra i en brennhet angrepsrekke. Serverte tre målgivende og drev Jerv-forsvaret til vanvidd. 9

Henrik Udahl – Hvilken sesong den tidligere Vålerenga-gutten har hatt. Scoret knapt i fjor på nivået under. I dag puttet han sitt 11 mål og er toppscorer i Obosligaen. Fikk ikke mange sjanser i dag, men iskald da sjansen bød seg. Divisjonens beste avslutter. 7

Martin Ueland for Eirik Wollen Steen etter 63 minutter – Kom inn og spilte med ro og rutine. Fått mindre spilletid denne sesongen, men er et godt alternativ som både stopper og back. Full kontroll mot et sluttkjørt Jerv. 6

Emil Kalsaas for Harald Tangen etter 63 minutter – Bidro ikke veldig mye, men gjorde seg heller ikke bort. Spennende mann for fremtiden. 6

Kristoffer Larsen for Senai Hagos etter 63 minutter – Endelig tilbake fra skade. Viste en del strålende detaljer, ellers usynlig i en kamp som egentlig var over før stjernen kom på banen. 6

Stian Nygard for Håkon Lorentzen etter 65 minutter – Nok et gledelig gjensyn for fjorårets beste Åsane-spiller.Kom inn på 5-1, men bidro med løspkraft og ro. Viktig mann å få tilbake i form. 6

 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker