Lokalavis for Åsane og omegn!
  • RAMMES: Det er i Espira Ulsetskogen barnehage en ansatt har fått påvist koronavirus. (Foto: Bergen Foto og Media/pressefoto)

BEKREFTER SMITTET ANSATT:

Ansatt bekreftet koronasmittet i denne barnehagen

– Ansatt smittet. En avdeling må i karantene.

Det skal være snakk om én ansatt som er smittet av Covid-19. En av de 15 avdelingene i Espira Ulsetskogen barnehage settes i karantene, erfarer ÅT. 

Avisen får dette bekreftet av kommunikasjons- og organisasjonsdirektør, Jens Schei Hansen i Espira. 

– Ja, det kan jeg bekrefte. Det er en som har vært på jobb i barnehagen som er bekreftet smittet. Vi har tett diaog med smittevernskontoret i Bergen og tok kontakt med de umiddelbart. Det er én avdeling som blir berørt av dette ettersom den aktuelle ansatte har jobbet i denne avdelingen. 

– Foreldre og ansatte har fått informasjon i kveld. De som skal i karantene blir kontaktet av smittevernsmyndighetene i morgen, sier han til Åsane Tidende. 

Hansen sier at det nå jobbes med å etablere kontakt med smitteavdelingen i Bergen. 

– Det er ikke avklart hvor mange barn som skal i karantene, men det tyder på at det er én avdeling som er rammet, hvor den ansatte har vært på jobb. Vi tar kontakt med enten kommune eller smittevernslege og samler ganske enkelt de råd og instrukser vi får fra myndighetene, og følger selvfølgelig smittervernslederen. 

Avdelingen utgjør 24 barn og 6 ansatte i karantene.

Espira Ulsetskogen har 299 barn fordelt på 15 avdelinger. Alle avdelingene har egen inngang og egne garderober. Privateide Espira driver over 100 barnehager i en rekke byer. Det er fjerde gang de registrerer smitte blant barn eller voksne ved sine barnehager, og tilfellet i Åsane er det første for Espira i Bergen.

 

 

 

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker