Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KONGEPLASS: Her rigget Kjell.Magne Ebbesvik opp tribunen da han ikke fikk plass inne på stadion. 

Laget egen tribune:

Kjell-Magne nektet å gå glipp av sitt første NM siden 1988

– Kongetribunen. Jeg kunne ikke sitte hjemme i Salhus, sier Norna-Salhus-høvdingen, som ikke fikk slippe inn til årets NM i friidrett. Da bygget han sin egen tribuneplass.

Friidrettsgeneralen og den kanskje største ildsjelen i norsk friidrett gjennom 50 år. Kjell-Magne Ebbesvik har passert 70 år og langt flere friidrettsstevner.

Vanligvis er han på indre bane. Årets NM i friidrett på Fana Stadion ble likevel litt spesiell. Grunnet korona og smittervernsregler, går NM uten tilskuere og akkrediteringene er færre. Trenere, presse og utøvere har blitt prioritert.

Da måtte Kjell-Magne Ebbesvik stå over sitt første hoved-NM siden han var med første gang i 1988.

– Det var uaktuelt. Jeg har vært med hver gang i snart 40 år, smiler Ebbesvik fra «Kongetribunen», som han kaller den, på kommunal grunn i skogholtet bak Fana Stadion.

Fikk hjelp

Her får han med seg hele NM, selv om han ikke kan være inne på Stadion. Og Ebbesvik er langt i fra bitter av den grunn.

– Meg og Paul Bruvik har fått tillatelse, og jobbet et par dager med å bygge tribunen. Den står på kommunal grunn og vi har fikset både platting og presenning. At jeg ikke fikk akkredtiering er slik det ble. Utøvere og trenere måtte prioriteres og ingen publikum fikk slippe inn. Det må jeg akspetere, sier han.

– Dette er helt topp. Vi kjørte tre turer fra Åsane med materialer og har jobbet i hele dag før startskuddet. Vi er en god gjeng her og jeg måtte være med, og det er jo litt av en kongetribune vi ordnet oss.

– Ikke aktuelt

For det var aldri aktuelt å sitte hjemme i Salhussvingen og følge stevnet fra stuen.

– Det kunne jeg gjort, men det var aldri aktuelt. Jeg har ikke gått glipp av et hoved-NM på 40 år. Selv om jeg ikke kom inn i år grunnet en spesiell situasjon, måtte jeg reise. Derfor bygget vi tribunen, og vi har det aldeles strålende, sier han.

Han peker videre på et norna-Salhus uten flere av sine største stjerner i årets NM som pågår denne helgen:

– Men vi har flere talenter som allerede har levert sterkt. Det er et stort frafall, men medaljer kommer vi nok til å ta, sier han.

ÅT følger også mesterskapet og kommer med fyldig dekning av Norna-Salhus og NM i friidrett i onsdagens papirutgave. 

 

FORNØYD: Tross ingen inngang, var Ebbesvik godt fornøyd med panoramutsikten.
FORNØYD: Tross ingen inngang, var Ebbesvik godt fornøyd med panoramutsikten.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker