Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PÅVISTE TILFELLER: Skolen melder i en pressemelding at fem personer på skolen har fått påvist koronaviruset. (Foto: Thomas Gangstøe)

Smitteutbrudd ved Åsane videregående skole

Det er meldt om fire nye smittetilfeller ved Åsane videregående skole lørdag. Fredag ble det meldt om et tilfelle, skriver skolen i en pressemelding.

– Vi ser alvorlig på dette, og arbeider nå tett med smittevernkontoret i Bergen for videre oppfølging av elever og ansatte, skriver Jens Petter Storheim, rektor ved Åsane videregående skole i meldingen. 

Det er totalt 1300 elever og deltakere ved voksenopplæringen ved skolen. De som ikke har fått melding på SMS om å holde seg hjemme innen søndag kveld, skal møte på skolen mandag, sier Storheim. 

– Jeg regner med at tiltakene vi nå gjør ved Åsane vgs. vil ha god effekt. Vi vil følge situasjonen nøye i dagene fremover og se om det er andre tiltak vi må sette i gang, skriver Bjørn Lyngedal, direktør for opplæring og kompetanse i Vestland fylkeskommune i meldingen. 

Kommunen: – Dette er et lokalt lite utbrudd. 

– Vi har registrert fire nysmittede ved Åsane videregående skole, altså et lokalt lite utbrudd. Her kan vi i dagene fremover forvente å få inn flere med smitte, sier smittevernoverlege i Bergen kommune, Karina Koller Løland i en pressemelding lørdags ettermiddag. 

– Vi jobber for fullt med smitteoppsporing og vil forsøke å oppnå kontakt med nærkontaktene i løpet av helgen, sier Løland. 

Kommunen ber alle om å følge smittevernreglene for å hindre videre smitte.

– Dagens oppsving er en påminnelse om at det fortsatt er viktig å følge smittevernanbefalingene. Hold avstand til andre mennesker, ha god håndhygiene og vær hjemme hvis du er syk, sier Koller Løland. 

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker