Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – ALVORLIG: Merethe Toppe, stasjonssjef i Åsane, ser svært alvorlig på hendelsen. (Foto: Sandor Dahl)

Ungdommer kastet stein mot nødetater: – Veldig alvorlig

– Ungdommer kastet stein mot nødetatene.

Forrige lørdag rykket politi og brannvesen ut til Liakroken barnehage i Åsane etter melding om ungdommer som antente brann i et bosspann. klokken 23:30 skal gutter i 13-14-årsalderen ha kastet stein etter dem, mens politi og brannvesen jobbet på stedet. 

– Brannen var ikke så omfattende i seg selv, men da vi ankom stedet, løp ungdommene vekk i forskjellige retninger. Mens brannvesenet står og holder på å slukke denne brannen sammen med politiet, opplevde de at noen kastet steiner mot mannskapene på stedet, sier stasjonssjef Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon til ÅT.

– Ingen av mannskapene ble truffet av steinene. Men likevel er det ganske alvorlig når folk driver å kaster stein på nødetatene, som står og gjør en jobb, sier Toppe.

Hun presiserer at det er alvorlig når det kastes stein på noen uansett.

Politiet har per nå ingen navngitte mistenkte i saken. Saken er anmeldt hos politiet.

Ny melding om steinkasting

På søndagen fikk også politiet melding om steinkasting fra Liakroken ved barnehagen, da var det noen beboere i området som meldte fra om at tre-fire ungdommer som skal ha kastet stein mot et bolighus. Verken bolig eller personer ble skadet som følge av hendelsen.

– En patrulje rykket ut og påtraff tre ungdommer, men de kunne ikke knyttets dirkete til den steinkastingen, sier stasjonssjefen.

– Blitt et samlingssted

Denne helgen fikk politiet en ny melding om ansamlinger av ungdommer som utøvde skadeverk utenfor samme barnehage. Også denne gangen var ungdommene borte da politiet ankom, ved ankomst ser vi ikke noe hærverk som er gjort på barnehagen.

– Det er tydelig at det er blitt et lite ansamlingssted for enkelte ungdommer. Men det er helt greit at de samler seg der, så lenge de klarer og oppføre seg, sier hun.

– Basert på de siste hendelsene, vil vi nå se nærmere på dette, og jeg har gitt beskjed til forebyggede at de må følge denne utviklingen nøye fremover, samt prøve å finne ut hvem disse er, sier Toppe.

– Vi har en tett dialog med våre samarbeidsaktører som natteravner og utekontakten. Foreldre bør også komme på banen og ta en prat med sine ungdommer som kanskje er mer ute nå siden det er høstferie, sier hun.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips fra personer som kan ha gjort observasjoner i forbindelse med hendelsene, eller vet hvem disse ungdommene er. De kan ta kontakt med Bergen Nord politistasjon på telefon 55 25 55 00. Eller sende inn tipset via tips.politiet.no/web.

BT omtalte denne saken i dag tidlig. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker