Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SMITTE: En ansatt ved Midtbygda sjukeheim har testet positivt på koronaviruset. (Foto: Sandor Dahl)

Avdeling stengt etter koronasmitte

Bergen kommune melder i en pressemelding søndag at en ansatt på Midtbygda sjukeheim har testet positivt for koronaviruset. De ansatte og pasienter som er berørt har fått informasjon og nødvendig karantene og testing er iverksatt, skriver de.

– Vi har en uavklart situasjon og har derfor valgt å stenge en avdeling for besøkende og tester nå alle pasienter og ansatte på avdelingen som har 24 beboere og 8 ansatte, sier styrer på Midtbygda sjukeheim Marit Møller Wolfe til Åsane Tidende. 

– Grunnen at vi har valgt å stenge avdelingen er for å unngå ytterligere smitte. Vi er i gang med TISK (testing, isolering, smittesporing og karantene), sier hun.

Jobbet på tirsdag

– Når var den ansatte sist på jobb på avdelingen?

– Vedkommende var sist på jobb på tirsdag som var. Beboerne og de ansatte må nå gjennom tre negative tester over 10 dager for at vi skal åpne avdelingen igjen. Alle er førstegang-testet i dag og vi venter på svar fra disse prøvene, sier Møller Wolfe. 

– Blir beboerne isolert på rommene sine?

– Nei de kan bevege seg fritt innenfor avdelingen, men vi oppfordrer de til og være på rommet og ikke ha nærkontakt med hverandre, siden situasjonen er uavklart. Men det er ingen som har sykdomssymptomer per nå, sier styreren. 

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker