Lokalavis for Åsane og omegn!
  • AVLYST: Bergen shanytkor skulle feiret 90 år med jubileumskonsert under kulturfest Åsane. Nå avlyses arrangementet grunnet kronapandemien. (Foto: Privat)

  • AVLYST: Norges største kor, Benedictinerne, må avlyse storkonserten under kulturfest Åsane. (Arkivfoto)

  • NY KONSERT: Wenche Grønn og hennes glade trubadurer må avlyse konserten grunnet sykdom. – Vi kommer sterkt tilbake, sier hun. (Arkivfoto)

– En tung avgjørelse

Bergens Shantykor, Benedictinerne og Wenches glade trubadurer har alle måttet avlyse sine arrangement under kulturfest Åsane.

Bergen shantykor skulle holde jubileumskonsert i kultursalen søndag, men må kaste inn håndkleet.

– Det er en tung avgjørelse, men når mange av våre 70 medlemmer ikke har fått øvd på 6-7 måneder, sier det seg selv at det ikke går, sier korleder Helge Riise.

Koret skulle altså feire 90 år, men må utsette dette til neste år.

– Vi kommer sterkt tilbake, sier Riise.

Har store planer

Det lover også Benedicte Sjøvold i landets kanskje største kor, Benedictinerne. Det 140 personer store koret, skulle hatt med seg flere kjente sangere fra Bergen, men har også måtte avlyse. 

– Vi er 140 medlemmer, men grunnet smittevernstiltak og den pågående epidemien, har vi kun hatt 70 på øving. Når vi i tillegg kun får være 200 inkludert medlemmene våre, blir det heller ikke så mye plass til publikum. Da får vi ikke by på Benedictinerne, slik koret skal være. Derfor avlyser vi. Men vi har store planer i løpet av høsten, og skal spille inn en konsert på kulturhuset, som vi har lyst å vise for hele Bergen, sier korleder Benedicte Sjøvold.

Kommer tilbake

Onsdag ettermiddag, skulle Wenches glade trubadurer holdt konsert i kultursalen for alle over 60 år, men sjefen sjøl Wenche Grønn, forteller til Åsane Tidende at konserten er avlyst grunnet sykdom. 

– Vi kommer tilbake til ny dato når vi vet mer. Alle som har betalt blir registrert for ny konsert, sier hun til ÅT.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker