Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INGEN LOKALER: Tertnes skoles musikkorps må flytte fra sine nåværende lokaler. Nå har de ingen steder å være. 

Tertnes skoles musikkorps:

Nå står musikkorpset uten lokaler

– Veldig utfordrende for oss, sier leder for Tertnes skoles musikkorps, Ingunn Bratland.

Tertnes skoles musikkorps har møtt på store utfordringer det siste halvåret som følge av Covid-19-smitten.

Korpset, som er tidligere NM og Europamestere, i tillegg til brass og amatørkorpset, blir nå tvunget til å flytte ut av de eksiterende lokalene i sentrum.

– Hele korona-situasjonen er veldig utfordrende for oss som driver med korps.

– For å følge de smitteverns-reglene som vi forholder oss til, er vi avhengige av mye større lokaler enn det vi ellers bruker, sier Bratland til ÅT.

Fra mai måned har de tre Tertnes-korpsene vært så heldige at de har fått låne et tomt kontorlokale i sentrum fra en velvillig bedrift.

– Nå er disse lokalene utleid og vi har fått en ukes frist for å flytte ut av disse lokalene, sier Bratland videre.

– Vet ikke hvor vi kan flytte

Nå aner hun ikke hvor eller når de neste øvingene kan starte, og håper det finnes et lokale de tre korpsene kan benytte i tiden fremover.

– Utfordringen nå er at vi ikke vet hvor vi kan flytte. Skolen på Tertnes har ikke store nok rom til oss med unntak av gymsalen, men den er lånt ut til idrettslaget hver dag. Dermed er det ikke plass til oss.

– Vi jobber nå med å finne nye lokaler til Tertnes skoles musikkorps, Tertnes Brass og Tertnes Amatørkorps og tar gjerne imot innspill/forslag til aktuelle lokaler. Vi vil jo aller helst være lokalisert i Åsane.

Tertnes-korpsene har i november planer om en høst-konsert i det nye kulturhuset.

– Men får vi ikke øvd, blir det vanskelig. Dermed er det lite sannsynlig at denne konserten går som planlagt, forteller korpslederen.

– I tillegg skal skolekorpset delta i en konkurranse i november, og denne henger også i en tynn tråd. Nå krysser vi fingrene for at noen ser dette og tenker at: «vi kan hjelpe».

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker