Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HAR KAPASITET: Sammen med Laguneparken kan testasjonen til Volvat på Åsane storsenter koronateste teste mange. – Vi bidrar gjerne, sier Randi Brudvik hos Volvat Åsane. (Foto: Thomas Gangstøe)

Her kan de teste mange

Kapasiteten ved Bergen legevakt er sprengt, mens det på Spelhaugen i Fyllingsdalen er opptil fem timers ventetid for koronatest. Samtidig har Volvats teststasjon på Åsane storsenter og Laguneparken god kapasitet. Nå vil helsebyråd Beate Husa anskaffe privat testkapasitet.

Fram til 11. oktober samarbeidet Bergen kommune med private aktører for koronatesting, for på den måten å avlaste drop in-stasjonen og legevakten. Da smittetallene gikk ned, sa kommunen opp avtalen.

I beredskap

Testasjonen står imidlertid fortsatt i beredskap. Og i dag, tirsdag, sa Beate Husa at de vil ha hjelp av private inntil ny teststasjon står klar på Festplassen i midten av november.

– Det er en del som tester seg her. Men da blir det privat, og man må betale 995 kroner. Det er bare å bestille tid på nett og stille opp. Du slipper til ganske raskt, sa Randi Brudvik hos Volvat Åsane tidligere i dag.

Men hun ser gjerne at Bergen kommune også benytter seg av teststasjonen. Det gjør de nå.

Testkapasitet blir tema

– Infrastrukturen er rigget. Alt er på plass. Vi kan sette i gang, og teste mange hvis vi får litt tid til omfordele ressursbruken vår.

Under pressekonferansen i dag bekreftet altså Husa at det vil bli anskaffet privat testkapasitet.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

– For dårlig

«Det er altfor dårlig at en ikke kan teste seg for corona i Åsane uten å ha henvisning fra lege. Her bor over 40.000 mennesker og veldig mange av disse er langt over 80 år.

Luftveisklinikken tester kun personer som blir henvist og legene har fått beskjed om å ikke henvise uten at pasienten er veldig syke. Jeg har snakket med folk denne uken. De har fått tilbud å å komme til Spelhaugen. Bla en person på 86 år med dårlig gangfunksjon. Han kan ta taxi, men sjåføren kjører ikke helt frem til testingen. Det ville vært det samme om det var på legevakten. T

idligere kunne Volvat ta prøver etter avtale med kommunen, men den avtalen er over. Da det nå på ny er en voldsom smitteøkning, også i Åsane, er det på tide at våre gamle i Åsane bydel kan få teste seg uten at det skal by på store problemer.

Jeg har selv fått påvist corona og har oppgitt mine kontakter. Det jeg ser er at det rett og slett blir for tungvint å teste seg. Det skulle vel ikke vær sånn?

Wenche Grønn

Relaterte saker