Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SMITTE: Rektor Lars Jørgen Pedersen. 

Person smittet med Covid-19 ved Mjølkeråen skole

En person tilknyttet 9. trinn på Mjølkeråen skole har fått påvist smitte av Covid-19.

Det bekrefter Bergen kommune.

Lars Jørgen Pedersen er rektor ved skolen som huser nesten 700 elever. Han skriver følgende brev til foresatte på 9. trinn. 

– Kjære foresatte til elever på 9.trinn: En person tilknyttet 9.trinn har fått påvist Covid-19. Skolen har tatt forholdsregler og innfører hjemmeskole for berørt klasse fra tirsdag 27/10/20 og frem til vi har fått nærmere avklaringer fra smittevernkontoret. Det anbefales å være hjemme i fritiden også i denne perioden. Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt (under 2 meter i over 15 minutter eller direkte fysisk kontakt) med en person som er bekreftet syk med covid-19, fra 48 timer før den smittede fikk symptomer.

– Nærkontakter blir kontaktet av smittevernkontoret, eller av skolen på vegne av smittevernkontoret, og settes i karantene i 10 dager. Skolen venter på videre beskjeder fra smittevernkontoret og vil sende ut nærmere beskjed om når elevene skal møte på skolen igjen.

– Vi følger beredskapsplanen for gult lys ved skolen. Av dette følger hovedpunktene: Forsterket renhold, sørge for avstand mellom elever og ansatte inne og ute på skolens areal, syke personer skal ikke være på skolen, og god håndhygiene, skriver Lars Jørgen Pedersen rektor ved Mjølkeråen skole i en e-post til Åsane Tidende.

– Hvilken funksjon har personen som er tilknyttet skolen?

– Jeg ønsker ikke å spesifisere mer enn at det er en person med tilknytning til 9. trinn.

– Hva vil du som rektor si til de ungdommene som nå er litt bekymret for å bli smittet på skolen?

– Jeg forstår hvis man i denne situasjonen blir spent eller bekymret. Men skolen har innarbeidet gode rutiner i arbeid med smittevernet, og har tett dialog med etat for skole og smittevernkontoret for å sikre best mulig trygghet på skolen, og for iverksette nødvendige tiltak i beredskapssituasjon, sier rektoren.

– Vi jobber hardt for at det ikke skal skje, men risikoen for at vi får flere positive svar er absolutt tilstede. Når smittenivået i samfunnet ellers øker, så vil risikoen for nye smittetilfeller på skolen øke, sier Pedersen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker