Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPESIELL ATMOSFÆRE: Karin Lyngberg og Astrid Myking pleier å gå på Seniordagen i Åsane Storsenter, men denne gangen var det en spesiell atmosfære. – Det er utrolig bra at de klarer å få det til også i høst, sier de to.

  • VIKTIG: – Kultur er kanskje viktigere enn noen gang. Jeg tror det er verdifullt at vi klarer å gjennomføre disse arrangementene selv om det er for noen færre enn normalt, sier Roald Heggernes. Berit Gjerstad (t.h) og Bjarnhild Hodneland er enig.

  • VI E’ BERGEN: Kristine Bjånes og Elin Hestenes fremførte Bergenssangen «Vi e’ Bergen» under Seniordagen på onsdag, sammen med barn fra Eidsvåg barnehage.

  • SMITTEVERN: Slik ser det ut når det arrangeres Kulturfest i koronaens tid. 

  • MOTESHOW: Det ble som alltid holdt moteshow på Seniordagen, og her er det høstens herremote som vises frem.

– Det er en veldig spesiell atmosfære

Korona, smittevern, avstand og munnbind setter sitt preg på Kulturfest Åsane. – Det er en veldig spesiell atmosfære her, nå som alle går med munnbind, sier Karin Lyngberg og Astrid Myking på Seniordagen.

Vaktene var strenge og myndige ved inngangen til Seniordag i Åsane Storsenter. Kun 50 publikummere fikk slippe inn på arrangementet, og de måtte sitte på stoler med god avstand til hverandre. Slik må det være i en tid som denne.

Igangsetter av Seniordag, Roald Heggernes, Berit Gjerstad fra Frivillighetssentralen og Bjarnhild Hodneland fra Tertnes kvinne- og familielag kjente også på den helt spesielle stemningen i salen.

Folk ble fornærmet

– Vi vet at dette er populært, og det så vi også på påmeldingen. Det var til og med noen som ble sinte for at vi ikke kunne slippe inn flere, sier Hodneland.

– Vi må innrømme at vi var usikre på om vi i det hele tatt kunne gjennomføre dette arrangementet i den tiden som vi lever i nå. Men med stolene plassert slik som i dag, og med munnbind, så bestemte vi oss for å fullføre, sier Berit Gjerstad.

– Vi har vært strenge, og som Bjarnhild var inne på har noen til og med blitt fornærmet på oss for at de ikke fikk slippe inn. Men så skjønner de etterhvert at vi ikke kan ha ståplasser, og at vi må sette en grense for antall publikummere, legger hun til.

Viktigere enn noen gang

De legger ikke skjul på at det er utfordrende å være kulturarrangør for tiden. 

– Man tenker jo på at det kan skje noe. At noen kan bli smittet, erkjenner Gjerstad.

Én ting er at man må holde seg til de reglene og restriksjonene som gjelder, men Roald Heggernes er også opptatt av et annet aspekt. 

– Kultur er kanskje viktigere enn noen gang. Jeg tror det er verdifullt at vi klarer å gjennomføre disse arrangementene selv om det er for noen færre enn normalt, sier han.

– Hvis ikke blir vi sittende alene i leilighetene våre alle sammen, uten å få treffe noen, supplerer Gjerstad. Hun merker det også i sitt arbeid i Frivillighetssentralen.

Mennesker vi ikke ser

– Folk har et sug etter å være sammen. Husk at det er veldig mange mennesker som vi ikke ser. Som sitter hjemme. For dem er bare det å få komme her i dag helt fantastisk.  

To av dem Åsane Tidende møtte under Seniordagen bekrefter betydningen av at arrangementene gjennomføres. 

– Vi pleier å gå på Seniordagen hvert eneste år, og synes det er utrolig bra at de klarer å få det til også i høst. Det er en veldig spesiell atmosfære her, nå som alle går med munnbind, men vi begynner jo å bli vant til det, sier Karin Lyngberg.

– Hva er verst med tiden vi er inne i nå? 

– Det sosiale. At man ikke kan være så sosial og treffe så mange som man vil. Derfor er det ekstra fint at en dag som denne blir arrangert. Det skaper en viktig møteplass, sier Astrid Myking.

Glad senterleder

Når vi møter senterleder Nina Schanche Nilsen etter at programmet fra scenen er over, er hun glad for at det ble Seniordag også i år.

– Seniordagen er en tradisjon i senteret. Vårt samarbeid med Kulturfest Åsane og kulturlivet i Åsane generelt har også lange tradisjoner, så vi synes det er veldig kjekt at vi også i år klarte å få det til.

– Jeg ser jo hvilken glede det sprer og hvor viktig det er for menneskene i bydelen vår. Samtidig er vi opptatt av å følge smitteverntiltakene, og det er viktig at alle passer på og holder avstand. Men nå er jeg glad for at vi fikk det til, sier Schanche Nilsen.

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Relaterte saker