Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Leder av Åsane kulturråd, Roald Heggernes, stakk av med seieren i fjor. Nå er det åtte nye, fantastiske kandidater. Hvem er din favoritt?

  • TERTNES: Trener for Tertnes Håndball elite, Tore Johannessen har ledet blåtrøtyene til topplasseringer gjennom en årrekke.

  • TOPPTRENER: Åsane fotball har imponert stort, og sikter mot sin beste plassering i første divisjon noensinne. I front er trener Morten Røssland.

  • ILDSJEL: Lions-president Per Olav Ulberget fra Myrdalskogen bruker mesteparten av tiden sin for at andre skal få det litt bedre.

  • FYRVERKERI:  Benedicte Sjøvold er et fyrverkeri av en dirigent, og leder landets kanskje største kor, Benedictinerne.

  • INITIATIVTAKER: Trond Spurkeland kjemper for å realisere Nyborgstunnelen, og har startet underskriftskampanje.

  • MED HJERTE FOR KORPS: Ingunn Bratland har gjort en enorm innsats som leder for Tertnes skoles musikkorps.

  • NATTERAVN: Eli Berntsen var med på å starte Natteravnene Li/Flaktveit/Nyborg, og står fortsatt på for at bydelen skal være et tryggere sted å være på kvelds- og nattestid. Hun er også en ivrig yogaentusiast (bildet).

  • ENGASJERT HELSEARBEIDER: Anestesisykepleier Janecke Sjøvold har kjempet mot korona i Bergamo, og bistått i flyktningeleiren Moria.

Stem på Årets åsabu

Hvem synes du fortjener å bli årets åsabu i år? Åtte verdige kandidater er valgt ut, og det er du som avgjør hvem som stikker av med seieren for 2020.

Vi har fått gode tips til kandidater, og årets gjeng er en fin bukett mennesker som fortjener ekstra oppmerksomhet. Under følger en kort presentasjon.

Corona og Moria

Sykepleier Janecke Engeberg Sjøvold er en del av NOR EMT, et kriseteam innenfor direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Dette er spesialtrente sykepleiere som på kort varsel må kunne håndtere kriser i helsesektoren. I vår dro hun til Bergamo for å bistå legene i Italia i den desperate situasjonen under koronapandemiens første bølge, mens hun etter sommeren tilbrakte seks uker i flyktningeleieren Moria.

En annen som brenner for å hjelpe andre er Eli Berntsen. Hun var med på å starte Natteravnene Li/Flaktveit/Nyborg i 1991. Siden har hun vært leder, og holdt denne gruppen aktiv. Berntsen har sørget for at bydelen har hatt voksne ute på vandring i helgene og bidratt til at Åsane har blitt en god og litt tryggere plass.

Musikk og underskrifter

Korpsleder Ingunn Bratland har gjort en enorm innsats for Tertnes skoles musikkorps. Hun har vært leder i en årrekke, og legger inn mange timer hver eneste uke for at barn og unge i nærområdet skal få del i gleden av å være korpsmusikant. I år har Bratland økt innsatsen, både for å holde hjulene i gang, sørge for ny rekruttering, holde smittevernregler, skaffe egnede lokaler og stadig være oppdatert på alle konsekvenser pandemien har for korpset sin virksomhet.

Den musikalske Benedicte Sjøvold er dirigent for landets kanskje største kor, Benedictinerne. 60-åringen er et fyrverkeri av en korleder, og er opptatt av at alle skal være velkommen i koret hennes. Sjøvold er utdannet klassisk sanger fra Griegakademiet.

En som ikke må glemmes er den engasjerte Trond Helgheim Spurkeland. Han bryr seg om både nærmiljøet og er initiativtaker bak motbakkeløp. For utviklingshemmede. Spurkeland forbereder, markedsfører og gjennomfører arrangementet på dugnad. For tiden kjemper han for å realisere Nyborgtunnelen, og har blant annet startet en omfattende underskiftskampanje.

Matkasser og sport

Ildsjelen Per Olav Ulberget har ledet Lions Club Bergen Åsane i en årrekke, han er primus motor for en rekke arrangement i bydelen, deriblant julemarked, matkasseutdeling til fattige og trengende, samt tulipanaksjonen. Lions-presidenten, som er bosatt i Myrdalskogen, bruke det aller meste av sin tid for at de som ikke har det så bra, skal få det litt bedre.

Morten Røssland, har sammen med assistenttrener Sindre Tjelmeland snudd opp ned på tilværelsen for Åsane fotball. Laget har imponert fotball-Norge med sin offensive og ballbesittende spillestil. De har satt ny poengrekord, og styrer mot sin beste plassering i seriesystemet noe sinne.

Tore Johannessen har med svært lite økonomiske ressurser, løftet Tertnes til norsk toppnivå. Laget, som endelig flyttet hjem til Nordre bydel og Åsane Arena, har hentet hjem flere medaljer. Johannesen nomineres for sin utrolig innsats gjennom mange år. Selv om det har skortet litt i mot grunnet korona og skader i år, kommer blåtrøyene også denne sesongen til å kjempe om edelt metall i sluttspillet.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Du bestemmer

Det er rett og slett opp til deg som leser å avgjøre hvem som sitter igjen med flest stemmer til slutt. Vi oppfordrer derfor til å ta pennen fatt og gi oss beskjed om hvem som fortjener litt ekstra heder.

Årets åsabu får et gavekort fra Åsane storsenter i tillegg til et flott diplom. Konkurransen er et samarbeid mellom Åsane Tidende og Åsane Storsenter.

Vinneren presenteres i første avis januar 2021, og fristen for å levere stemme er 22. desember klokken 10.00.

Stemmer kan sendes på mail til: kristine.rande@aasanetidende.no, red@aasanetidende.no eller ringes inn på telefon: 55185000 (mellom 09.00 og 16.00 på hverdager). SMS med stemme kan sendes til 97793121, og du kan også stemme i vår innboks på Facebook.

Merk: Dersom din stemme skal registreres, må du oppgi fullt navn og adresse. Stemmer som mangler denne infoen, vil ikke telle med. Vi ber om dette fordi vi er nødt til å verifisere at ingen sender stemmer mer enn én gang per person.

Alle som stemmer er med i trekningen om gavekort fra Åsane storsenter.

Andre saker