Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MANGE SMITTET: Åsane fotball er hartd rammet. (Arkiv/Erik Madsen)

Flere Åsane-spillere smittet:

Elleve Åsane-spillere smittet

To kamper ble utsatt grunnet Covid-smitte i Åsane. Nå har spillerne fått svaret på flere prøver.

Det har vært noen hektiske dager i Obosligaen. Kongsvinger-laget ble bekreftet smittet kun dager etter at de møtte Åsane på Myrdal. 

Det fikk Åsane-trener Morten Røssland til å se rødt da han fikk bekreftet at hedmarkingene spilte med én spiller som hadde symptomer i møte med Åsane.

Åsane fikk ikke møte Jerv på Sørlandet som følge av at én spiller i Åsane-troppen ble bekreftet smittet samme dagen som kampen skulle spilles. Det ble også lørdagens kamp mot Strømmen som følge av dette.

Nå har elleve spillere fått påvist Covid-19 den siste uken. Et dramatisk høyt tall.

Det bekrefter klubben. 

– Vårt fokus har vært å håndtere dette på en korrekt måte i henhold til de medisinske rådene vi får. Hele troppen ble satt i karantene sist fredag. I utgangspunktet vil spillerne være ute av karantenen ved utgangen av november, men alle som er syke må være i isolasjon i minst ti dager. Da kommer vi til 4. desember, målt fra da testene ble foretatt. Det er slik vi forstår reglene, sier daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr til klubbens hjemmeside. 

Lagets trener, Morten Røssland, opplever dette som svært utfordrende:

– En ting er å sitte i karantene, en annen ting er å spille viktige kamper rett etter at man har vært syk. Det er ikke gitt at alle blir friske på minimal tid, slik at vi kan stille lag til neste serierunde. Spillerne må være symptomfrie i syv dager før de kan spille kamp igjen, varsler treneren.

To kamper er utsatt

Foreløpig er Jerv-kampen, som skulle vært spilt sist helg, utsatt. Oppgjøret mot Strømmen kommende lørdag vil heller ikke bli spilt på oppsatt dato. Det gjenstår tre serierunder, pluss en eventuell kvalifisering til Eliteserien. Planen er at den skal starte få dager etter siste serierunde.

– For Åsane er det spillernes helse som er viktigst nå, samt å unngå at smitten sprer seg ytterligere. Røssland forteller at ingen i trener- og støtteapparatet er smittet, men at de sitter i karantene.

Klubbens ansatte har hjemmekontor og lokalene på Myrdal står for det meste tomme. For daglig leder Gorm Natlandsmyr oppleves situasjonen som krevende.

– Liv og helse trumfer alt, så det er vårt hovedfokus. Så forsøker vi å drifte klubben som vanlig midt oppe i alt dette. Vi skal komme oss igjennom det, selv om julemåneden sannsynligvis blir svært spesiell, sier han.  

https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/11/20/aasane-fotball-satt-i-karantene-etter-at-en-spiller-testet-positivt-for-korona/

https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/11/23/helgens-kamp-blir-trolig-ogsaa-utsatt/

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker