Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BIDRAG FRA BARNEHAGER: Kidsa barnehage på Breistein er blant dem som har bidratt med pepperkake-kunstverk.

Åpnet trygg pepperkakeby

På fredag åpnet pepperkakebyen i Åsane. – Dette er blitt en fast tradisjon, og i et år der mange faste julearrangementer blir avlyst, var det viktig for oss å få dette til, sier senterleder på Åsane Storsenter, Nina Schanche Nilsen.

Fredag åpnet pepperkakebyen på bygg A på Åsane Storsenter. Den første pepperkakebyen så dagens lys i senteret i 2008 med 12 bygg. Gjennom disse tolv årene har byen vokst jevnt og trutt, med en topp i fjor på nesten 200 pepperkake-kunstverk.

– Pepperkakebyen har vokst i takt med Åsane bydel, og så får vi håpe at vi neste jul kan komme tilbake til normalen og presentere den slik vi ønsker. I år måtte det bli annerledes, men vi er glade for at vi har fått det til under de spesielle omstendigheter som vi er i, sier Schanche Nilsen.

Jule-magi med avstand

Hun har vært opptatt av å legge til rette for at alle kan holde avstand når de skal besøke utstillingen.

– Derfor har vi laget byen på en sånn måte at folk kan komme og se den fra gågaten. Vi har også lagt til rette for en køordning, og er opptatt av at alle som kommer for å besøke utstillingen skal ha muligheten for å holde god avstand. Dette skal være en trygg og god opplevelse for alle som vil oppleve julestemning og litt jule-magi. All ære til stylist Rikke Strauss og assisterende driftsleder Inge Helgesen som har gjort jobben, sier senterlederen.

Mange bidrag

Strauss er glad for responsen fra åsabuene.

– Vi har fått mange bidrag både fra barnehager, skoler, butikker på senteret og privatpersoner i Åsane, selv om vi ikke har annonsert pepperkakebyen så bredt som vi har gjort tidligere med tanke på situasjonen vi er i, sier stylisten.  

Så da er julen offisielt ringt inn på senteret, og allerede mens vi står i gågaten og prater, kommer det både store og små skuelystne for å se.

– Vi er veldig takknemlig for alle bidragene vi har fått, og håper alle barnehagene kommer for å se sine egne bygg i pepperkakebyen. Uten barnas innsats hadde vi ikke fått dette til, understreker Nina Schanche Nilsen.

ANNERLEDES JUL: Den første pepperkakebyen i Åsane ble åpnet i 2008. I år blir byen annerledes i en spesiell tid.
ANNERLEDES JUL: Den første pepperkakebyen i Åsane ble åpnet i 2008. I år blir byen annerledes i en spesiell tid.
TRYGG PEPPERKAKEBY: – Dette skal være en trygg og god opplevelse for alle som vil oppleve julestemning og litt jule-magi, sier senterleder Nina Schanche Nilsen, som åpnet pepperkakebyen i Åsane Storsenter på fredag. Her står hun sammen med stylist Rikke Strauss og driftssjef Inge Helgesen.
TRYGG PEPPERKAKEBY: – Dette skal være en trygg og god opplevelse for alle som vil oppleve julestemning og litt jule-magi, sier senterleder Nina Schanche Nilsen, som åpnet pepperkakebyen i Åsane Storsenter på fredag. Her står hun sammen med stylist Rikke Strauss og driftssjef Inge Helgesen.

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Andre saker