Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DOMFELT: I en fersk dom fra Bergen tingrett fredag ettermiddag er sjåføren av bilen dømt til to år og to måneders fengsel for uaktsom forvoldelse av død, altså for å ha forårsaket dødsulykken. (Arkivfoto: Sandor Dahl)

Dødsulykken i Ervik:

Føreren av bilen hvor Robin (21) omkom er dømt til over 2 års fengsel

Sjåføren var ruset og hadde en fart på over hundre kilometer i timen da bilen dundret i fjellveggen i Ervikveien. Robin Erstad Rødlyng (21) ble kastet ut av bilen.

Forrige uke gikk saken mot tre unge menn i Bergen tingrett. De var med i ulykkesbilen der Robin Erstad Rødlyng (21) mistet livet. Alle tre stakk av etter den fatale ulykken på Tertnes palmesøndag i fjor, les mer her: https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/11/19/hun-var-vitne-til-doedsulykken-bilen-foek-opp-i-luften-gikk-rundt-og-landet-rett-foran-oss/ 

I en fersk dom fra Bergen tingrett fredag ettermiddag er sjåføren av bilen dømt til to år og to måneders fengsel for uaktsom forvoldelse av død, altså for å ha forårsaket dødsulykken.

Straffen gjelder også for å ha hensatt Robin i hjelpeløs tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, kjøring i ruset tilstand og bruk av narkotika.

20-åringen dømmes til å betale avdødes foreldre erstatning på i overkant av 500.000 kroner innen to uker fra dommens forkynnelse.

Han ilegges også sperrefrist på førerkort for alltid.

De to andre, en 20-åring og en 19-åring, dømmes for å ha unnlatt å gi Robin hjelp jf. § 288. Samt for bruk av narkotika før kjøreturen.

20-åringen dømmes til 75 dagers fengsel for brudd på Straffeloven § 288 og Legemiddelloven § 31 annet ledd, jf. § 24 første ledd.

19-åringen til 57 timers samfunnsstraff for brudd på Straffeloven § 288 og Legemiddelloven § 31 annet ledd, jf. § 24 første ledd.

Dommen er enstemmig.

Sjåførens advokat: – Vi er noe skuffet over dommen 

Den 20 år gamle sjåførens advokat, Jørgen Riple, kommenterer dommen fra Bergen tingrett slik:

- Jeg har kun hatt tid til å skumlese dommen. Det er seks måneder mer enn vår påstand. Vi er noe skuffet over lengden på straffen selv om det er fire måneder under aktors påstand sier Riple til ÅT.

- Hvilke tanker har du at han nå er dømt til å betale avdødes foreldre erstatning på i overkant av 500.000 kroner?

- Jeg ser at det er blitt redusert noe i tråd med det vi ba om. Jeg skal ha et møte med ham over helgen der skal vi gjennomgå dommen.

- Så en anke er ikke uaktuell? 

- Vi skal lese dommen grundig. En person er død, det er det mest alvorlige i denne saken her. Min klient har erkjent straffeskyld for samtlige punkter i tiltalen. Han må vurdere om dommen er noe han kan akseptere eller om han vil anke den til en høyere rettsinstans, og den belastingen det eventuelt vil medføre sier forsvarsadvokaten.

- Hvordan har rettsprosessen vært for ham? 

- Det har gått greit. Påtalemyndigheten har vært ryddige, og vitnene har forklart seg i tråd med det vi forventet. Selve prosessen har vært grei for ham. Saken kom jo opp veldig kjapt etter tiltalen ble tatt ut i sommer. Forberedelsene har nok vært litt mer intense, men de har vært gode, sier Riple avslutningsvis til ÅT.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker