Lokalavis for Åsane og omegn!
  • EGEN LÅT: Det er denne gjengen som har laget julesangen til ære for Morvik Hjemmebakeri. (Foto:Sandor Dahl) 

SE VIDEO:

Nå har de laget sin egen låt til Morvik Hjemmebakeri

Robert Walle skrev låten på en time. En uke senere var hyllesten til Morvik Hjemmebakeri et faktum: – Det er en hyllest til bakeren, og den følelsen om felleskapet bakeriet har gitt oss som bor i Morvik i nesten 30 år. 

Åt omtalte saken om Tor Rune Jensen og Morvik Hjemmebakeri som må flytte ut av lokalene sine i Morvik – 27 år etter oppstarten.

https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/12/05/etter-27-aar-maa-det-lokale-bakeriet-flytte-og-kanskje-legge-ned/

– Dette har vært et tilbud til folk i 27 år. Det er trist hvis bakeriet forsvinner, men vi håper det kan ordne seg, sa Jensen.

Det har skapt et voldsomt engasjement hos lokalbefolkningen og de mange kundene. Nå har denne Åsane-gjengen gått i studio og laget sin egen hyllest til bakeriet som har betydd så mye for dem i en årrekke.

– Vi ble så inspirert av engasjementet rundt at Morvik Hjemmebakeri skal flytte, at vi laget en låt om bakeriet, sier Robert Walle, én av musikerne bak sangen.

– Det er en hyllest til bakeren og den følelsen om felleskapet bakeriet har gitt oss som bor i Morvik i nesten 30 år. 

Låten ble sluppet på deres eget plateselskap Shyne Records. Se video nederst i artikkelen.

Det er Walle som har skrevet og satt sammen låten, og bidrar med vokal. Det gjør også Michael Robert Tovey, og broren, som også er en av bakerne nede på bakeriet, Johannes Walle.

– Første verset er sunget av vår mor Britt-Alis Birkeland, og låten er produsert av Krister Thomassen. Melodien på låten er «Fairytale of New York» av The Pogues, men teksten er vår egen, sier han.

Skrev låten på en time

Han sier at låten ble snekret sammen på en time og mikset ferdig på en uke. 

– Det hele er en hyllest til Morvik Hjemmebakeri, og selvfølgelig bakeren Tor Rune Jensen. Det gikk fort i svingene, jeg skrev låten på én time, og vi fikk satt den sammen på bare en uke. Men vi er veldig fornøyde med den, og vi håper resten av Morvik Hjemmebakeri-kundene setter pris på den også.

– Vi føler Tor Rune har gjort en så strålende innsats de siste 27 årene, og nå som bakeriet sin fremtid er usikker, så ville vi vise hvor godt likt han og bakeriet hans er.

– Nå håper vi de finner seg nye lokaler å drive fra.

Jensen har fortsatt ikke funnet nye lokaler i Morvik, opplyste han til ÅT tidligere i uken. 

 

 

FAMILIE: Broren, som også er en av bakerne nede på bakeriet, Johannes Walle.
FAMILIE: Broren, som også er en av bakerne nede på bakeriet, Johannes Walle.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker