Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SNØR: Store deler av Åsane. Er dekket med snø, alt tilgjengelig brøytemannskap er ute sier VTS. (Foto: Sandor Dahl) 

Kraftige snøbyger i Åsane:

Snøen laver ned: – Kjør etter forholdene

– Alt av mannskaper er ute og brøyter, sier Vegtrafikksentralen.

OPPDATERING:  – Det snør tildeles enda en del i Åsane, så det kan være glatte på enkelte sideveier der ute, sier trafikkoperatør, Marianne Hove i Vegtrafikksentralen Vest til ÅT ved 16:40-tiden søndag ettermiddag.

– Vi har alle tilgjengelig brøytemannskap ute på veiene. Men folk oppfordres til å kjøre etter veiforholdene, sier Hove.

ÅT erfarer at flere fortau langs veiene i Åsane ikke er brøytet, spesielt langs busstrasene.

 – Vi skal melde dette ut til mannskapene som er ute, men vi har ikke fått inn noen meldinger på det her hos oss sier, trafikkoperatøren. 

Kraftige snøbyger preger Åsane søndag formiddag. Det er ventet at snøværet forsetter utover søndagen, så kjør forsiktig er oppfordringen fra politiet og Vegtrafikksentralen til bilistene. 

«Skyss opplyser på sine nettsider at det er meldt om glatte veier flere steder i Bergensområdet, noe som medfører forsinkede avganger. På utsatte steder kan turer og delstrekninger dessverre bli innstilt på kort varsel. De ber de reisende om å beregne god tid». 

Har du bilder eller informasjon om glatte områder i Åsane? Ta kontakt med redaksjonen på red@aasanetidende.no 

Har mannskaper ute 

– Vi ser at det begynner å legge seg ved Vågsbotn og på E39. Men nå har vi ingen aktive meldinger på at det har skjedd noe, sa trafikkoperatør Erik Rystad Skånøy ved Vegtrafikksentralen i Vest til ÅT ved 20:40-tiden lørdag kveld da det først startet å snø 

Sist det snødde i Bergen, ble det fullstendig kaos i Åsane, spesielt opp mot Flaktveit hvor flere busser ikke kom seg av flekken. Ved Torvbakken i Morvik måtte mange la bilene sine stå i veikanten på det glatte føret etter som de ikke var skodd for føret. 

– Alt mannskap er ute, men det er vanskelig å ta unna fordi det kommer mye snø. Det er meldt at det skal snø mer utover natten, så vi oppfordrer folk til å kjøre etter forholdende, sa Skånøy. 

Kjør forsiktig er oppfordringen fra politiet og Vegtrafikksentralen til bilistene. (Foto: Sandor Dahl)
Kjør forsiktig er oppfordringen fra politiet og Vegtrafikksentralen til bilistene. (Foto: Sandor Dahl)
Snøen la seg tett flere stedet, her i fra Toppe. (Foto: Sandor Dahl)
Snøen la seg tett flere stedet, her i fra Toppe. (Foto: Sandor Dahl)

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Andre saker