Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLAD: Leder i Åsane Arbeiderparti er fornøyd med at opposisjonen har flertallet. 

Går i mot eget byråd:

Dette sier Åsane-lederen om at Ap går i mot eget byråd i bybanesaken

Åsane Arbeiderparti er glad for at Ervikbeboerne blir hørt: – Det er nå vi former Åsane for fremtiden. Denne banen blir gull verdt for bydelen.

Fagetatens anbefaling av ny traséløsning i dagen gjennom Ervik til fordel for det opprinnelige tunnelalternaivet har blitt byens mest kontroversielle politiske forslag det siste halvåret.

ÅT skrev tidligere denne uken at opposisjonen går mot flertall. Nå går også AP trolig mot eget byråd og vil foreslå å vrake løsningen gjennom Ervik.

https://www.aasanetidende.no/nyheter/2021/01/08/for-et-halvt-aar-siden-kom-sjokknyheten-om-at-bybanen-skulle-gaa-gjennom-ervik-naa-kan-alt-vaere-snudd-paa-hodet/

Leder i Åsane Arbeiderparti, Even Sørland, er glad for at dagløsningen vrakes og peker på viktigheten av å finne løsningen som er best for Åsane og åsabuen.

– Vi må se fremover. Det har vært heftige diskusjoner, men det som har vært bra i høst, er at vi har fått en diskusjon om hva som blir de beste løsningene for Åsane. Så skal vi sikre framdriften og at vi får gjort denne storsatsingen på bydelen vår.

Han mener også at de mange stemmene til Ervikbeboerne som har kjempet en lang kamp for å snu situasjonen, har vært viktig. Han peker på at det fortsatt er mange store og små ting som skal på plass i reguleringsplanene som etter planen skal vedtas ved årsskiftet 2022/23. Deretter kan byggingen starte.

– Åsabuen må bare hive seg på med sine innspill, for det er nå vi former Åsane for framtiden. Vi kan få til mye, og jeg mener banen blir gull verdt for bydelen vår og oss som bor her.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker