Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STØTTE: Sofie Marhaug og Roy Henrik Eriksen støtter de frivillige som traff seg etter spliden om regnbueparaplyene i Gjenbruksbutikken. (Arkivfoto fra åpningen i juni 2019, hvor de omtalte paraplyene henger i taket)

Debatt:

Gjenbruk har alle slags farger

Det er flott at styreleder i Gjenbruksbutikken, Jostein Monstad, ønsker at alle skal føle seg velkomne. Da gjenstår det å vise dette i praksis.

Det var nemlig med vantro vi leste at frivillige medarbeidere i Gjenbruksbutikken til Det norske misjonsselskap (NMS) så seg nødt til å trekke seg i protest (Åsane Tidende, 13. januar) mot at butikkens ledelse valgte å fjerne flere fargerike paraplyer. Disse ble ble kjøpt inn for å pynte på et litt trist lokale. Et fåtall av de frivillige (to stk.) reagerte på pynten, fordi den kunne ses på som støtte til Pride og den skeive bevegelsen. 

De frivillige hadde hengt opp paraplyene med den hensikt å gjøre lokalet fargerikt. Men når motargumentene mot paraplyene var rettet mot skeive, fikk flertallet av de frivillige nok. En butikk som ligger plassert i Åsane storsenter er tross alt et viktig samlingssted i bydelen. Derfor er det viktig at den er inkluderende på ekte. Verden er mer enn nyanser av grått. 

Vi ønsker å uttrykke vår fulle støtte til de modige frivillige som sa klart ifra, og håper styret forstår alvoret i deres beskjed. Dette er ikke første og heller ikke siste gang at et angrep på personer som finner sin kjærlighet på tvers av samfunnets normer blir møtt med utestengelse. 

Derfor var det gledelig å lese om de modige frivillige som sa at nok er nok, og vi håper at styrelederen tar beskjeden deres på større alvor. 

Av Sofie Marhaug gruppeleder bystyregruppen Rødt bergen og Roy Henrik Eriksen lokallagsleder Rødt Bergen Nord

Relaterte saker