Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VEI: Søndag er det meldt om gode forhold på veiene i Bergen. (Arkivfoto: Sandor Dahl) 

Vegtrafikksentralen i Vest:

– Det er gode forhold på veiene i Bergen

– Strøbiler har vært ute i hele natt, det gjør at veiene i Bergen har gode forhold søndag, opplyser Vegtrafikksentralen.

OPPDATERING:  – Vi har fått melding om glatte forhold på Melkeplassen fra noen bussjåfører, og at det har vært glatt på veien til Straume fra Krambua, og der har vi folk ute. Men ellers er det veldig rolig søndag formiddag, sier trafikkoperatør Nina Heggernes i Vegtrafikksentralen Vest til ÅT ved 12-tiden. 

– Det er ellers gode forhold på veiene i Bergen, og det kan ha sammenheng med at strøbiler har vært ute i hele natt, sier Heggernes. 

Lørdag kveld meldte Vegtrafikksentralen Vest at det fryser på i store deler av Hordaland det neste døgnet med meldte temperaturer ned mot 1 og 0 grader. 

– Det meldes om svært glatte veger. Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å strø, og oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig og avpasse farten etter forholdene. Er det for glatt må du la bilen stå. Hovedveger blir tatt først, meldte Vegtrafikksentralen. 

Kamp mot været  

I en oppdatering klokken 19:01 skrev Vegtrafikksentralen:

– Flere steder er det regnbyger, som vasker ut saltet. Det blir dermed en evig kamp med å legge på nytt salt. Kjør forsiktig! Er det for glatt må du la bilen stå! Hovedveger blir tatt først, skriver sentralen.

Politiet i Vest kom  også med en anmodning:

– ​Vi anmoder om at bilister viser aktsomhet og kjører etter forholdene. 

I denne saken oppdaterer vi om hendelser i Åsane utover kvelden og søndagen. Tips oss gjerne ved glatte veier, ulykker eller andre ting på: erik@aasanetidende.no 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker