Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IKKE TRYGT: Politiet og kommunen advarer: – Sender feil signal til andre. 

Alle nødetatene rykket ut da fem gutter ble observert ute på den utrygge isen

Politiet advarer etter at alle nødetatene måtte rykke ut da flere unge gutter befant seg ute på isen på Liavannet: – Ikke trygt.

I går ettermiddag ble det observert ungdommer på isen ved Liavannet. Nå advarer politiet publikum mot å gå på isen, som er tydelig merket som ikke trygg av Bymiljøetaten ved skilting flere steder rundt vannet. 

Det var rundt klokken 15.20 at politiet fikk melding fra en person som hadde observert 4-5 gutter som spilte fotball på isen ute på Liavannet.

Alle nødetatene ble varslet om det som potensielt kunnegått riktig galt.

– Nødetatene kom til stedet og politiet fikk kontroll på to av guttene, men de andre løp da politiet kom. Det gikk heldigvis bra med guttene, sier Merethe Toppe, seksjonsleder for patrulje, etterforskning, og forebyggende ved Bergen Nord politistasjon. 

– Vi fikk verifisert hvem disse guttene var, men har ikke skrevet anmeldelse. 

Det blir ikke sak på forholdet, men politiet advarer mot å gå på isen, da den ikke er trygg.

Trude Jordal, leder ved bymiljøetaten i Bergen kommune, sier til ÅT at de følger med på temperaturen, og setter i gang med målinger når det fryser på. I dag er det minusgrader ute og temperaturene skal synke videre denne uken. 

– Sender ut signaler om at det er trygt

– Det er skiltet at isen ved Liavannet ikke er trygg, sier Jordal. 

Hun oppfordrer alle til å respektere skiltingen.

–Det er uheldig at noen går ut på isen før den er klassifisert som farbar. De sender da ut signaler til andre om at her er det trygt, og barn spesielt klarer ikke se denner faren.

Av

Kristin Aakvaag

red@aasanetidende.no

Relaterte saker